Meest gestelde vragen over het corona-virus

Laatste update: 23-09-2020  

  •  Kan ik op dit moment een skivakantie naar Frankrijk boeken?

Ja, dat kan. De meeste prijzen voor de winter van 2020/2021 staan alweer online. De Franse overheid heeft op 28 mei versoepelende maatregelen aangekondigd waardoor je sinds 15 juni weer naar Frankrijk op vakantie kunt.
 
  •  Wat is op dit moment de situatie in Frankrijk en de Franse Alpen?
De Franse overheid heeft op 28 mei j.l. versoepelende maatregelen aangekondigd waardoor je sinds 15 juni weer gewoon naar Frankrijk op vakantie kunt. Deze versoepelende maatregelen zijn genomen omdat het aantal corona besmettingen sterker is afgenomen dan verwacht. De meeste hotels, appartementen, supermarkten in Frankrijk zijn tijdens de Corona periode gewoon open gebleven en de Franse horeca mag sinds 2 juni weer gasten ontvangen en zijn de skigebieden waar ook in de zomer geskied kan worden (Tignes en Les Deux Alpes) weer open voor het publiek.

In de afgelopen weken neemt het aantal besmettingen ook in Frankrijk weer toe waardoor het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft besloten om een oranje reisadvies af te geven voor een aantal Franse regio's: Parijs, Bouches-du-Rhone (o.a. Marseille en Aix-en-Provence), Alpes-Maritimes (o.a. Nice en Cannes), Herault (o.a. Montpellier) en Sarthe (met o.a. Le Mans). Net als in Nederland is er vooral bij de jongeren een sterke stijging van het aantal besmettingen te zien. In de Franse skidorpen zijn er sinds de uitbraak bijna geen corona gevallen bekend.
 
  •  Wat zijn de corona regels in Frankrijk?
De regels in Frankrijk zijn min of meer gelijk aan die in Nederland en Belgie. Hieronder vind je de meest relevante voor als je op skivakantie gaat:

- 1 meter afstand houden;
- Verplicht mondkapje op (vanaf 11 jaar) bij benzinestations, publieke wc's, supermarkten, winkels, recepties bij accommodaties en in het openbaar vervoer (ook in de skibussen);
- In restaurants zijn alleen mondkapjes verplicht wanneer je je in het restaurant verplaatst (en dus niet wanneer je aan tafel zit);
- Vooraf reserveren voor restaurants is niet verplicht. Maximaal 10 personen aan 1 tafel.
- Thuisblijven als je je ziek voelt, in je elleboog niezen, vaak je handen wassen etc;
- In de auto zijn mondkapjes niet verplicht en er zijn geen regels over het maximum aantal personen en/of huishoudens per auto;
- Er zijn geen extra grenscontroles.
 
  •  Wat als mijn vakantie niet door kan gaan i.v.m. Corona?
Wanneer je vakantie niet door kan gaan omdat bijvoorbeeld het skigebied en/of de geboekte accommodatie niet toegankelijk zijn als een gevolg van Corona-maatregelen, dan zullen we je benaderen met een alternatief. Wanneer er geen (passend) alternatief voorhanden is, kun je kiezen voor een tegoedbon of een restitutie.

1. Deze tegoedbon (ook wel bekend onder de naam "SGR corona-voucher") is gelijk aan 100% van de reissom/het bedrag dat je reeds voor jouw pakketreis (aan)betaald had ten tijde van de annulering. Deze tegoedbon kun je dan gebruiken voor een volgende skivakantie met Sportiek met een verblijfsperiode en bestemming naar keuze. De bon wordt uiterlijk 2 weken na jouw oorspronkelijke aankomstdatum uitgegeven, is dan 12 maanden geldig en wordt gedekt door het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Dit fonds staat garant voor een volledige teruggave van je (aan)betaling wanneer een reisorganisatie in financiële moeilijkheden komt.

2. Je kunt ook kiezen voor een restitutie van de reissom/het bedrag dat je reeds voor jouw pakketreis (aan)betaald had ten tijde van de annulering. Wij zullen het bedrag dan binnen 4 weken na annulering terugstorten op je bankrekening. In dit geval hanteren wij een inhouding van 15% van de reissom (met een maximum van €75 per persoon).
 
  •  Wat als mijn vakantie vroegtijdig moet worden afgebroken i.v.m. Corona?
Wanneer je je vakantie vroegtijdig moet afbreken omdat bijvoorbeeld het skigebied en/of de geboekte accommodatie dichtgaat als gevolg van Corona-maatregelen, dan heb je recht op een compensatie van de niet-genoten reisdagen. Hierbij kun je kiezen voor een tegoedbon of een restitutie:

1. Wanneer je kiest voor een tegoedbon dan heeft deze een waarde ter hoogte van de volledige compensatie van de niet genoten reisdagen. Deze tegoedbon kun je dan gebruiken voor een volgende skivakantie met Sportiek met een verblijfsperiode en bestemming naar keuze. De bon wordt uiterlijk 2 weken na jouw oorspronkelijke aankomstdatum uitgegeven en is dan 12 maanden geldig.

2. Je kunt ook kiezen voor een restitutie van de compensatie voor de niet genoten reisdagen. Wij zullen het bedrag dan binnen 4 weken na aankomstdatum terugstorten op je bankrekening.
 
  •  Wat als ik zelf besluit om niet op vakantie te gaan?
Wanneer je niet op vakantie wilt, terwijl de reis wel (met eventuele beperkingen) uitgevoerd kan worden, dan kun je de reis tot 6 weken voor vertrek gratis verzetten naar een andere datum en/of omboeken naar een andere bestemming/accommodatie. Wanneer je besluit om je vakantie te annuleren, dan zijn de reguliere annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Moment van annuleren Annuleringskosten in
% van totale reissom
● t/m 14 dagen na boeking Gratis
14 dagen na boeking t/m 41 dagen voor vertrek Aanbetaling, maar tot max 35%
42 t/m 29 dagen voor vertrek 35%
28 t/m 22 dagen voor vertrek 40%
21 t/m 15 dagen voor vertrek 50%
● 14 t/m 6 dagen voor vertrek 75%
5 t/m 1 dag(en) voor vertrekdag 90%
Op de vertrekdag of later 100%

 

 

Klik hier voor een volledig overzicht van alle reis- en annuleringsvoorwaarden van Sportiek Reizen. 

 

Vraag het aan Rayta of Maikel

Bel voor persoonlijk advies of stuur een e-mail naar Rayta of Maikel.

NL 020-470.26.26
BE 038-081.378

info@sportiek.com

Contact

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste (sneeuw) nieuws, aanbiedingen,last minutes en leuke tips.