Sauze d'Oulx

Sauze d’Oulx ligt in het 400 km grote skigebied Via Lattea , op de grens van Italië en Frankrijk. De combinatie van een uitgestrekt skigebied, Italiaanse après-ski en een gunstige prijs-kwaliteitverhouding is wat dit gebied populair maakt. Sauze d'Oulx heeft als bruisend dorpje in dit skigebied enorm aan populariteit gewonnen. Er hangt een gezellige sfeer en het is een voordelige bestemming. In Sauze heb je veel kans op sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw!

Via Lattea

Het skigebied Via Lattea ligt op de grens van de Piemonte in Italië en de Alpes du Sud in Frankrijk. Het hele gebied heet eigenlijk Via Lattea Internationaal en bestaat uit de twee grote deelgebieden Via Lattea (Sestrière, Sauze d'Oulx, Sansicario Torinese en Pragelato) en Monti della Luna (Montgenèvre en Claviere).

Het skigebied Via Lattea komt tegemoet aan iedere wintersporter.Je vindt hier zeer eenvoudige pistes voor beginners tot serieus steile zwarte lijnen. Bij de Franse piste als de Italiaanse piste is er voldoende piste voor iedereen het gebied heeft namelijk 400 km aan pistes. De Italiaanse piste zijn toch nog wat pittiger dan de franse piste omdat er veel rode muren bevinden en de liften die zich daar bevinden zijn niet altijd de modernste.

Gebiedsstatistieken

HOOGTE
1350-2823 meter
PISTES IN KM'S
TOTAAL: 400 km
- Groen: 20 km
- Blauw: 76 km
- Rood: 220 km
- Zwart: 84 km
AANTAL LIFTEN
- Sleepliften: 21
- Stoeltjesliften: 37
- Gondelliften: 5
OVERIGE
- Snowpark: Ja
 

Après-ski

Après-ski is toch alleen in Oostenrijk en Val Thorens te vinden? Niet dus! Sauze d’Oulx heeft een groter aanbod aan bars, clubs en restaurants dan menig wintersportdorp. Het komt tot leven wanneer de liften sluiten. Van barretjes op de pistes, tot clubs voor het avond en nachtwerk. Vergeet daarbij niet het Italiaanse eten & drinken: lekker en niet duur! Het is heerlijk om een keer naar een goede wijnbar te gaan met antipasti hapjes om de volgende dag weer lekker halve liters tijdens de après-ski te drinken. 

Pistekaart

Sauze d'Oulx

Sauze d'Oulx ligt in het Italiaanse uiteinde van het grote skigebied Via Lattea. De afgelopen jaren heeft dit levendige dorp bij enorm aan populariteit gewonnen. Dit is te danken aan de combinatie van een uitgestrekt skigebied, de gezellige Italiaanse après-ski en de lage prijs-kwaliteitverhouding.

Het dorp ligt op 1500 meter op een zonnig plateau. Verschillende pistes en liften liggen aan het dorp. Boven Sauze d’Oulx vind je vooral mooi rode pistes voor de wat gevorderde wintersport. Dit is een ideale startplek voor gevorderde wintersporters die graag keihard willen carven.

Hoogte & afstanden

HOOGTE DORP
1510 meter
AFSTANDEN
- Vanaf Utrecht: 1126 km
- Vanaf snelweg: ca. 11 km 
- Vanaf dal: ca. 8 km
- Vanaf luchthaven: ca. 109 km (Airport Turijn), ca. 158 km (Airport Chambéry)
- Vanaf treinstation: ca. 7 km (Oulx)

 

 

A Taste of Winter

Ski avontuur

* Credits video's: Office du Tourisme Sauze d'Oulx

Meer informatie over vervoer naar je bestemming vind je op de pagina Vervoer.