Skigebied La Norma-Valfréjus

Zoals de naam doet vermoeden bestaat het skigebied van La Norma-Valfréjus uit de gebieden van beide dorpen. Tezamen telt het gebied maar liefst 135 km, maar let op: ze zijn niet met elkaar verbonden. Je hebt dus vervoer nodig om van het ene naar het andere skigebied te gaan. Je kunt je eigen auto of de bus nemen: ieder half uur vertrekt er een gratis skibus naar het andere skigebied.   

Het skigebied van Valfréjus telt 70 kilometer en is berucht om de enorme sneeuwval. Vaak staat Valfrejus in de top 10 van Franse skistations met de meeste sneeuw. Dit heeft te maken met de retour-est: een stroming die veel sneeuw meeneemt in zijn baan. 

Vanuit het dorp vertrekt een gondel naar het Plateau d'Arrondaz. Dit punt ligt boven de boomgrens op 2200 meter. Vanaf hier kun je alle kanten op: of je skiet naar beneden of je neemt de stoeltjeslift naar het hoogste punt van het gebied: de Punta Bagna. Deze top ligt op 2700 meter en is bij freeriders bekend als startpunt van vele offpiste afdalingen. 

Voor de kleintjes en beginners zijn er in het dorp een aantal eenvoudige pistes waar zij de ruimte hebben om in alle veiligheid te kunnen oefenen. Ook zijn er in Valfrejus relatief veel blauwe pistes waardoor het een ideale plek is voor de startende wintersporter. 

Gebiedsstatistieken

HOOGTE
1550-2737 meter
PISTES IN KM'S (LA NORMA/VALFREJUS)
TOTAAL: 70 KM 
- Groen: 2km 
- Blauw: 38 km 
- Rood: 20 km 
- Zwart: 10 km 
AANTAL LIFTEN
- Sleepliften: 4
- Stoeltjesliften: 4 
- Gondelliften: 1 
OVERIGE
- Bobpark: Ja

Skipas

Bij een verblijf in Valfréjus is een 7-daagse (zo-za) Eskimo skipas (325 km) bij de prijs inbegrepen. Met deze skipas heb je ongelimiteerd toegang tot het skigebied van Val Fréjus (70 km) en La Norma (65 km). Deze skigebieden zijn niet met elkaar verbonden. Iedere 40 minuten (zo t/m vr) vertrekt er een gratis bus naar/van La Norma.

Daarnaast kun je met deze pas 1 dag in Aussois, 1 dag in Bonneval-Sur-Arc, 1 dag in Bessans en 1 dag in Val Cenis skiën. Het busvervoer naar/van deze skigebieden is bij de prijs inbegrepen.

Valfréjus

Valfréjus is een niet al te groot maar gevarieerd skigebied voor zowel beginners als experts. Door de 76 sneeuwkanonnen is er altijd genoeg sneeuw aanwezig. Naast skiën bieden de skischolen ook andere activiteiten zoals: Wandeltochten op sneeuwschoenen, excursie opzoek naar de steenbok in het Nationaal Natuurpark La Vanoise. 

Pistekaart

Valfréjus

Valfréjus is een gezellig skidorp dat al vele Nederlanders en Belgen heeft mogen verwelkomen. Het dorp ligt op slechts 20 minuten van de snelweg en op een hoogte van maar liefst 1600 meter. Door deze ligging en de 80 sneeuwkanonnen garandeert Valfréjus veel skiplezier.

In Valfréjus komen de kinderen op de eerste plek! Door de kleinschaligheid en de vele kinderfaciliteiten en activiteiten is dit dorp zeer geliefd bij gezinnen met (kleine) kinderen. Zo vind je hier bijvoorbeeld twee spectaculaire rodelbanen van maar liefst twee kilometer. Daarnaast is er een leuke schaatsbaan en een heerlijk zwembad.     

In het gezellige centrum vind je een supermarkt, winkels, een paar apres-ski barren en een ruime keuze aan restaurants. 

Hoogte & Afstand

HOOGTE DORP
1550 meter
AFSTANDEN
- Vanaf Utrecht: 1141 km
- Vanaf snelweg: 6 km (Modane)
- Vanaf dal: ca. 6 km (Modane)
- Vanaf luchthaven: ca. 119 km (Airport Chambery), ca. 121 km (Airport Turijn), ca. 192 km (Airport Grenoble), ca. 198 km (Airport Genève) 
- Vanaf treinstation: ca. 10 km (Modane)

Kaart

 

 

Kinderweide & Kid Park

De kinderen worden niet vergeten in Valfréjus : er zijn zowel twee kinderweiden, waar kinderen al spelenderwijs de eerste beginselen van het skiën kunnen leren, als een kinderopvang “diablotins” waar ze talloze vriendjes zullen maken. Daarbij is er nog een kinderpark waar ieder kind zich kan vermaken. 

Bob park

Bob Park is een slee piste met pittige bochten en tunnels in een Western sfeer. ’s Avonds geopend afhankelijk van de weersomstandigheden.

Big Air Bag

Kom en probeer de speelse springplank om een sprong te maken in een boei of met ski's om te landen op een groot luchtbed, onderaan de baan Bettets! Helm verplicht.

Speed Riding

Bob Park

Valfréjus Piste

Jump Freestyle

 

* Credits video's: Office du Tourisme Valfréjus

Meer informatie over vervoer naar je bestemming vind je op de pagina Vervoer.