Trein

Je kunt heel makkelijk zelf jouw treinreis boeken naar jouw wintersportbestemming. Je reist dan heel comfortabel met de Thalys naar de Franse Alpen tijdens het wintersportseizen (december 2015 t/m april 2016). De trein vertrekt elke zaterdag met 300 km p/uur (!) zonder tussenstops. De vertrektijden en tickets kun je vinden op de site

Eigen vervoer

Al onze bestemmingen zijn goed bereikbaar met de auto. Vanaf Utrecht is het ongeveer 1000 km rijden naar de Franse Alpen.

Veel mensen boeken onderweg een hotel zodat ze uitgerust aankomen. Wij maken zelf vaak gebruik van een Formule 1 Hotel  langs de snelweg zodat we direct kunnen in- en uitchecken. De prijzen liggen ongeveer rond de € 24 p.p.p.n. exclusief ontbijt (€ 6 p.p.)

Busreis

Je kunt bij ons optioneel een busreis (retour) boeken. Ongeveer een week voor vertrek ontvang je per e-mail de reisbescheiden en bustickets met daarin de definitieve vertrektijd van de bus.

Wij rijden met Royal Class bussen wat inhoudt dat elke passagier meer beenruimte (94 cm) heeft dan een Tourist Class bus (75 cm). Bovendien beschikken de RC-bussen over een voetenbankje en kan de rugleuning verder naar achteren (45 graden i.p.v. 30 graden).

Een heerlijke zorgeloze reis naar uw wintersportbestemming.

 

Bagage

Aangezien de bus beperkte ruimte heeft voor bagage, mag per persoon het volgende meegenomen worden:

  • 1 koffer hoogte 60cm, breedte 25cm, lengte 75cm of tas van normale afmetingen

  • 1 stuks handbagage met een totaalgewicht van 25 kilo.

  • 1 volledige wintersportuitrusting (vb. ski’s of snowboard, stokken en schoenen). Graag de bindingen van de snowboard van tevoren verwijderen.

Extra bagage of te grote stukken bagage kunnen geweigerd worden. Het is belangrijk de bagage te voorzien van kofferlabels waarop naam en adres staan vermeld. 

Algemeen

Voor het vervoer naar de verschillende bestemmingen werkt Sportiek Reizen uitsluitend samen met busmaatschappijen die in het bezit zijn van het KEMA Keurmerk busbedrijf, om zo te zorgen voor optimale veiligheid en comfort van onze klanten. Alle bussen zijn standaard uitgerust met Royal Class-stoelen.

De bussen vertrekken vrijdagavond vanuit Nederland en komen normaliter zaterdagochtend op de plaats van bestemming aan zodat de aankomstdag volop benut kan worden om te skiën, snowboarden of te relaxen. De terugreis is op zaterdagavond zodat de bussen in de loop van zondagochtend weer in Nederland aankomen.

Je kunt kiezen uit de volgende opstapplaatsen:

Opstapplaatsen en indicatie van vertrektijd*: 

  • Amsterdam circa 15.45 uur 
  • Utrecht circa 17.00 uur 
  • Eindhoven circa 19.00 uur
  • Maastricht circa 20.45 uur 
  • Luik circa 21.15 uur

* = De vertrektijden zijn onder voor behoud en afhankelijk van de bestemming en vertrekdatum. Circa 7 dagen voor vertrek zijn de definitieve vertrektijden bekend en zullen samen met de reisbescheiden per e-mail naar de hoofdboeker gezonden worden.

Om het Keurmerk Busbedrijf te verkrijgen moet aan de volgende eisen worden voldaan:

De vakbekwaamheid van de medewerkers moet zijn aangetoond. Door middel van de wettelijk verlangde papieren, de benodigde vakdiploma´s en de voor het keurmerk vereiste kwalificaties. Voor deze professionele gastvrouwen en gastheren staat klantvriendelijkheid voorop.

De veiligheid en het comfort van het materieel moeten zijn aangetoond. Technische controles door de Rijksdienst voor het Wegverkeer is de waarborg dat alle touringcars van het erkende bedrijf deskundig en zorgvuldig zijn onderhouden. Investeren in veiligheid is een prioriteit. De touringcar is dan ook een kwaliteitsproduct bij uitstek.

De rij- en rusttijden moeten overeenkomstig de wettelijke voorschriften worden nageleefd. Dat geldt uiteraard ook voor de overige wetgeving betreffende het vervoer van personen. De Rijksverkeersinspectie ziet toe op een correcte naleving hiervan. De beschermingsregels van de chauffeurs garanderen de veiligheid van de touringcarpassagier.

De CAO voor het touringcarvervoer dient in alle opzichten correct te worden nageleefd. De Stichting voor Informatie en Ordening van de bedrijfstak besloten busvervoer controleert dit. De naleving van sociale voorschriften is van directe invloed op het goed functioneren van de medewerkers.

Het erkende touringcarbedrijf is adequaat verzekerd voor het geval er onverhoopt iets mocht misgaan. De dekking van de verzekeringen omvat onder meer de wettelijke aansprakelijkheden voor 'vervoer' en 'reisorganisatie'.

Wintersportaccommodaties

Toon alle 121 resultaten