Aanmelden nieuwsbrief

Zoek & boek

Appartement/ChaletHotel
Faciliteiten & voorkeuren:
weekend/midweekweek
Grootte skigebied:
Type dorp
Hoogte skigebied:
19 resultaten

SGRIdealIdeal

Les Sybelles skigebied

Ken je nog die reclame van dat biermerk met die ski-leraar die in de zomer koeienmest schept en in de winter woestaantrekkelijk de kroeg binnenkomt met: “Hey! Biertjuuuuh!!” ?

Sybelles biertje met Sportiek

Zo gaat het ook hier in Les Sybelles. In de zomer worden alle stoeltjesliften gedemonteerd en staan de koeien te grazen op de bergweides. De boeren zitten soms tot aan hun ellebogen in de mest.  De kaas die gemaakt wordt van de melk van deze koeien is waanzinnig lekker en heet Beaufort, een absolute aanrader!! Je kunt het in alle supermarkten krijgen. Of kijk in de Fromagerie hoe het wordt gemaakt en proef gelijk een stukje!

In de winter transformeren de jonge boeren in absolute “babe-magnets” en laten zij, als moniteur of pisteur, vele Hollandse meisjesharten sneller kloppen met hun geweldige ski-moves. 

Het skigebied

Het prachtige, grote en zonnige skigebied Les Sybelles bestaat uit 310 km aaneengesloten piste doordat een aantal skigebieden zijn samengevoegd. Gelukkig heeft Les Sybelles desondanks haar authenticiteit en karakter niet verloren. Doordat Les Sybelles verspreid ligt over meerdere bergruggen van het bergmassief Arvan-Villards, ski of board je praktisch de hele dag in de zon en zijn de noordhellingen bijna altijd voorzien van een goede sneeuwlaag.

 Het landschap is behoorlijk indrukwekkend en telt wel vier bergruggen! De pistes worden ook wel de ideale “Veebergen” genoemd, weinig bomen en rotsen. Hierdoor is er relatief weinig sneeuw nodig om goed te kunnen skiën of boarden. De pistes zijn over het algemeen niet moeilijk, maar toch aantrekkelijk voor alle niveaus vanwege de uitstekende sneeuwcondities en de zeer geringe wachttijden bij de liften.

Waar ligt het?

Les Sybelles ligt op een steenworp afstand van de Italiaanse grens tussen Chambéry en Turijn en bestaat uit de volgende wintersportplaatsen: Saint Sorlin D’Arves, Saint Jean D’Arves, Le Corbier, La Toussuire, Les Bottières en Saint Colomban des Villards. Ondanks de grootte van het gebied met maar liefst 310 km aaneengesloten piste, is Les Sybelles één van de weinige Franse skigebieden die nog niet ontdekt is door het grote publiek.

Het gebied is ideaal voor beginners vanwege de grote hoeveelheid blauwe pistes, maar ook zeker een aanrader voor de "cracks" vanwege de pittige rode pistes en de oneindige off-piste mogelijkheden. Le Corbier en La Toussuire hebben een snowpark waar de freestyle boarders en skiërs zich kunnen uitleven. Deze bestemmingen zijn mede door de hoogte (dorpen tussen de 1600 en 1700 meter hoogte, skigebied tot 2750 meter hoogte), de grootte van het skigebied en het grote aantal sneeuwkanonnen relatief sneeuwzeker en daarnaast ook zeer aantrekkelijk geprijsd.

Tips

De afdalingen naar Les Bottières en St. Colomban zijn leuk om eens te doen omdat de pistes door de bossen lopen, een bijzondere ervaring! Een gratis pendelbus brengt skiërs of boarders eventueel naar het volgende dorp.


Gevonden vakanties in Les Sybelles:

Stel gemakkelijk en snel je wintersportreis samen. Je kiest simpelweg 1 of meer criteria en je krijgt een overzicht van aansluitende bestemmingen en accommodaties die aansluiten op jouw wensen.

 

U bekijkt:  Frankrijk > Skigebied Les Sybelles