Skigebied Les Sybelles


Welkom in Les Sybelles!

Wij houden van Les Sybelles! Dit skigebied biedt alles wat wij belangrijk vinden op onze skivakantie: zon, lange afdalingen, brede pistes en een geweldig uitzicht over een massief berketen. Het uitgestrekte skigebied ligt voor een groot deel op het zuiden dus zonnebril op als je het gebied induikt. De pistes zijn wijd en uitgestrekt en hebben weinig bomen waardoor je heerlijk lange afdalingen kunt maken. 

Les Sybelles bestaat uit 310 km aaneengesloten piste doordat in 2003 een 6-tal skigebieden zijn samengevoegd. Gelukkig heeft Les Sybelles desondanks haar authenticiteit en karakter niet verloren. Doordat Les Sybelles verspreid ligt over meerdere bergruggen van het bergmassief Arvan-Villards, ski of board je praktisch de hele dag in de zon en zijn de noordhellingen bijna altijd voorzien van een goede sneeuwlaag. De pistes worden elke avond strak geprepareerd zodat je makkelijk het hele skigebied kunt verkennen.

Het landschap is behoorlijk indrukwekkend en telt wel vier bergruggen! De pistes worden ook wel de ideale “Veebergen” genoemd, weinig bomen en rotsen. Hierdoor is er relatief weinig sneeuw nodig om goed te kunnen skiën of boarden. De pistes zijn over het algemeen niet moeilijk, maar toch aantrekkelijk voor alle niveaus vanwege de uitstekende sneeuwcondities en de zeer geringe wachttijden bij de liften.

Les Sybelles | Frankrijk

 

Off piste snowboarding

 

Skiles voor kinderen

 

Wintersportgevoel

Ken je nog die reclame van dat biermerk met die skileraar die in de zomer koeienmest schept en in de winter woest aantrekkelijk de kroeg binnenkomt met: “Hey! Biertjuuuuh!!” ?

Zo gaat het ook hier in Les Sybelles. In de zomer worden alle stoeltjesliften gedemonteerd en staan de koeien te grazen op de bergweides. De boeren zitten soms tot aan hun ellebogen in de mest. De kaas die gemaakt wordt van de melk van deze koeien is ontzettend lekker en heet Beaufort, een absolute aanrader!! Je kunt het in de lokale  supermarkten krijgen. Of kijk in de Fromagerie (kaasmuseum) hoe het wordt gemaakt en proef gelijk een stukje!

In de winter transformeren de jonge boeren in absolute “babe-magnets” en laten zij, als moniteur of pisteur, vele Hollandse en Belgische meisjesharten sneller kloppen met hun geweldige ski-moves.

U bekijkt:  Frankrijk > Skigebied Les SybellesSaint Sorlin d'Arves

Saint Sorlin d’Arves…als je in de ochtend de croissants haalt, weet de bakkersvrouw dat je óók die lekkere pain-au-chocolat erbij wil. In dit authentieke ski-dorp, met vooral lage en houten chalets en hotels, zijn de Fransen vriendelijk. Na het ontbijt glijd je direct de piste op, want bijna alle chalets en appartementen liggen aan de piste.

Saint Sorlin d’Arves ligt midden in het skigebied Les Sybelles en biedt veel mogelijkheden voor elke wintersporter. De pistes zijn goed voor zowel gevorderden als beginners skiërs en snowboarders. De andere dorpen [Saint Jean d’Arves, Le Corbier, La Toussuire] zijn prima op de lange latten te bereiken en de off-piste mogelijkheden zijn eindeloos vanwege de open, uitgestrekte vlaktes zonder veel bomen. Door de hoge ligging is het skigebied sneeuwzeker en zonnig. Beginners kunnen groeps- of privélessen krijgen bij de ESF en gevorderden kunnen onder begeleiding off-piste.

Meer over Saint Sorlin D'Arves
Uitzicht op Saint Sorlin d'Arves

La Toussuire

La Toussuire ligt in de Maurienne-vallei en is één van de grootste wintersportdorpen van het skigebied Les Sybelles. In dit Savoyaardse dorp lijkt het door de bouw van de huizen alsof het heden en verleden samen komen. La Toussuire is volledig omringd door de reusachtige bergen van het Les Sybelles-gebied wat een adembenemend uitzicht geeft…

In de winter is er hier van alles te doen zoals: hondensleëen, wandelen in de prachtige bergen (20 km lang voetpad), schaatsen op een natuurlijke ijsbaan, parapenten en nog veel meer. In het centrum van La Toussuire vind je diverse gezellige restaurants en barretjes, een bioscoop, een disco en natuurlijk een supermarktje, bakker en wat kleine sportshops.

Meer over La Toussuire
La Toussuire stoeltjeslift

Le Corbier

Le Corbier is speciaal voor de wintersport gebouwd en opgezet. Het uitgangspunt is dan ook praktisch en simpel. Makkelijk bereikbaar, veel pistes met goede verbindingen en niet duur. Vanuit Le Corbier heb je prachtig uitzicht over de "Arvan" vallei en de "Vanoise" gletsjers.

Met meer dan 310 km aaneengesloten pistes zijn de skimogelijkheden eindeloos. Je kunt in het skigebied Les Sybelles 4 dorpjes bezoeken die met elkaar verbonden zijn. De dorpjes zijn ook makkelijk bereikbaar voor beginners (Saint Jean d’Arves, Saint Sorlin d’Arves, La Toussuire, Saint Colomban des Villards). Door het ontbreken van rotsen en kloven is off-piste relatief veilig voor gevorderden, maar de cracks zullen voldoende uitdaging vinden op de rode en zwarte pistes die Les Sybelles biedt. De freestylers kunnen hun hart ophalen in het snowpark van Le Corbier. Bovendien zijn in Le Corbier sneeuwkanonnen aanwezig zodat goede sneeuwcondities gewaarborgd blijven.

Le Corbier ligt centraal in het skigebied zodat je makkelijk en relaxt overal naar toe kunt skiën (of boarden), terwijl je geniet van een schitterend uitzicht. Voor een complete en voordelige wintersport ga je naar Le Corbier!

Meer over Le Corbier
Le Corbier uitzicht op de piste


Vraag het aan Rayta of Maikel

Bel voor persoonlijk advies of stuur een e-mail naar Rayta of Maikel.

p

NL 020-470.26.26
BE 038-081.378

info@sportiek.com

Contact
Nieuwsbrief

Ontvang het laatste (sneeuw) nieuws, aanbiedingen,last minutes en leuke tips.