Skigebied Les Sybelles

Welkom in Les Sybelles!

Wij houden van Les Sybelles! Dit skigebied biedt alles wat wij belangrijk vinden op onze skivakantie: zon, lange afdalingen, brede pistes en een geweldig omgeving met adembenemende vergezichten. Les Sybelles telt 310 km aaneengesloten piste nadat in 2003 een 6-tal skigebieden werden samengevoegd. Gelukkig heeft Les Sybelles haar authenticiteit en karakter niet verloren. Doordat Les Sybelles verspreid ligt over meerdere bergruggen van het bergmassief Arvan-Villards, ski of board je praktisch de hele dag in de zon en [......................]exxxpand.zijn de noordhellingen bijna altijd voorzien van een goede sneeuwlaag. De pistes worden elke avond strak geprepareerd zodat je makkelijk het hele skigebied kunt verkennen.

 

Les Sybelles Impressie van het skigebied

Skiles voor kinderen

Altijd sneeuw!

Het landschap is behoorlijk indrukwekkend en telt wel vier bergruggen! De pistes worden ook wel de ideale “Veebergen” genoemd, weinig bomen en rotsen. Hierdoor is er relatief weinig sneeuw nodig om goed te kunnen skiën of boarden. De pistes zijn over het algemeen niet moeilijk, maar toch aantrekkelijk voor alle niveaus vanwege de uitstekende sneeuwcondities en de zeer geringe wachttijden bij de liften.

Wintersportgevoel

Ken je nog die reclame van dat biermerk met die skileraar die in de zomer koeienmest schept en in de winter woest aantrekkelijk de kroeg binnenkomt met: “Hey! Biertjuuuuh!!” ?

Zo gaat het ook hier in Les Sybelles. In de zomer worden alle stoeltjesliften gedemonteerd en staan de koeien te grazen op de bergweides. De boeren zitten soms tot aan hun ellebogen in de mest. De kaas die gemaakt wordt van de melk van deze koeien is ontzettend lekker en heet Beaufort, een absolute aanrader!! Je kunt het in de lokale  supermarkten krijgen. Of kijk in de Fromagerie (kaasmuseum) hoe het wordt gemaakt en proef gelijk een stukje!

In de winter transformeren de jonge boeren in absolute “babe-magnets” en laten zij, als moniteur of pisteur, vele Hollandse en Belgische meisjesharten sneller kloppen met hun geweldige ski-moves.

Off piste snowboarding

Les Sybelles | Frankrijk

U bekijkt:  Frankrijk > Skigebied Les Sybelles

Pistekaart Les Sybelles

Vraag het aan Rayta of Maikel

Bel voor persoonlijk advies of stuur een e-mail naar Rayta of Maikel.

NL 020-470.26.26
BE 038-081.378

info@sportiek.com

Contact

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste (sneeuw) nieuws, aanbiedingen,last minutes en leuke tips.