Reisduur

De bus vertrekt op vrijdagmiddag of vroeg in de avond. De volgende ochtend kom je dan tussen 8 en 10 uur aan op je bestemming. Een week later vertrekt de bus op zaterdagavond weer terug naar Nederland of België. Thuiskomst is dan op zondagochtend/-middag. 

Bij busreizen bedraagt de reisduur 10 dagen (vrijdag t/m zondag). Je verblijft dan 8 dagen (7 nachten) op de bestemming. De juiste vertrektijden en -locaties staan op de tickets die je ongeveer een week voor vertrek van ons ontvangt. 

Stoelen

Wanneer je bij ons een busreis boekt, dan reis je per luxe Royal Class touringcar naar je bestemming. Deze bussen beschikken over stoelen die voorzien zijn van een voetensteun en een verstelbare rugleuning. Daarnaast heb je hier veel meer beenruimte dan in een normale bus. 

Bij vertrek krijg je van de buschauffeurs een stoel toegewezen. Deze indeling wordt door de buschauffeurs gemaakt. Deze wordt zo gemaakt dat iedereen van dezelfde boeking bij elkaar zit. Uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan om van plek te wisselen. 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Vanuit Nederland:

OPSTAPPLAATS LOCATIE VERTREKTIJD
AMSTERDAM Busstation Holendrecht, Meibergdreef 16.30 uur
APELDOORN AC/La Place restaurant Apeldoorn, Rijksweg A50 16.30 uur
ARNHEM Parkeerplaats Rijnhallen 17.00 uur
BREDA/PRINSENBEEK NS Prinsenbeek, parkeerterrein de Elleboog 17.45 uur
DEN BOSCH NS Station Oost 17.15 uur
DEN HAAG Centraal Station, Busplatform boven 16.00 uur
EINDHOVEN P&R Meerhoven 18.30 uur
MAASTRICHT MVV Stadion “de Geusselt” 21.30 uur
ROTTERDAM Metrostation Capelsebrug 17.00 uur
TILBURG IJssportcentrum Stappegoor, Stappegoorweg 18.15 uur
UTRECHT Reactorweg 1, nabij restaurant Meet & Eat 17.00 uur
ZWOLLE Achterzijde station NS, Hanzelaan 16:00 uur
MAARHEEZE Wisselplaats, den Engelsman 2A 19.30 uur
 
Vanuit België:
 
OPSTAPPLAATS LOCATIE VERTREKTIJD
ANTWERPEN Luchthavenlei/Vosstraat (bij luchthaven) 17.30 uur
BRUSSEL Koning Boudewijnstadion, Marathonlaan 135 16.45 uur
GENT Bushalte Oudenaardsesteenweg bij Texaco 16.15 uur
LUIK Station Guillemins 22.00 uur

 

De genoemde opstapplaatsen en vertrektijden zijn onder voorbehoud. De definitieve opstapplaats en vertrektijd staan op het ticket die je ongeveer een week voor vertrek van ons ontvangt.

De prijzen van onze busreizen zijn afhankelijk van de gekozen opstapplaats en vertrekdatum. De prijzen vind je op het tabblad "opties en extra"s" bij de accommodatie of in stap 2 van het online boekingsformulier. 
 

Bagage

De bussen hebben een beperkte bagageruimte. Het is daarom belangrijk dat je je houdt aan de bagagevoorschriften: 

  • 1 koffer (liefst geen kunststoffen koffer) of een tas van max. 20 kilo en met een maximale afmeting van 80x70x30 cm;
  • 1 paar ski’s (met stokken) of 1 snowboard*
  • 1 paar ski- of snowboardschoenen
  • 1 stuk handbagage van 2 kilo

*We verzoeken je om de bindingen van je snowboard te halen. Daarnaast mag in een snowboardhoes niet meer zitten dan het snowboard (en dus geen snowboardschoenen, kleding etc).

Extra bagage of te grote stukken bagage kunnen geweigerd worden. Het is belangrijk om je bagage te voorzien van labels waarop je naam en adres worden vermeld. 

Busreis

DVD

Alle Royale Class bussen beschikken over een geluidsinstallatie en een dvd systeem. Daarmee zorgt de chauffeur gedurende de rit voor wat gezellige muziek of een leuke film.

Eten & Drinken

Drankjes zoals thee, koffie, bier, water en frisdrank zijn tegen betaling verkijgbaar bij de buschauffeurs. Het is niet toegestaan om alcohol of drugs mee te nemen in de bus.

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan in de bus.

Nachtrust

Rond 00:30 kunnen de passagiers hun nachtrust houden. De radio en tv gaan dan uit. Tijdens de nachtrust worden er geen stops gehouden.

Roken

In de bussen mag niet gerookt worden. Tijdens de reis wordt er regelmatig gestopt voor de mensen die willen roken.

Stops

Tijdens de reis wordt er regelmatig gestopt. Je kunt dan een frisse neus halen en de benen streken.

Baby

Wanneer je je baby mee wilt nemen met de bus dan is het verplicht om voor hem/haar een eigen stoel te reserveren. Een baby op schoot houden is niet veilig en daarom niet toegestaan.

Reisdocumenten

Het is verplicht om een geldig paspoort of ID-kaart mee te nemen. Reizen met een verlopen paspoort of ID-kaart is niet toegestaan.

KEMA Keurmerk Busbedrijf

Omdat veiligheid en comfort voor onze klanten voor ons op de eerste plaats staat, werken wij uitsluitend samen met busmaatschappijen die in het bezit zijn van het KEMA Keurmerk Busbedrijf. 

Om dit keurmerk te verkrijgen, moet aan veel eisen worden voldaan:

1. De vakbekwaamheid van de medewerkers moet zijn aangetoond. Door middel van de wettelijk verlangde papieren, de benodigde vakdiploma´s en de voor het keurmerk vereiste kwalificaties. Voor deze professionele gastvrouwen en gastheren staat klantvriendelijkheid voorop.

2. De veiligheid en het comfort van het materieel moeten zijn aangetoond. Technische controles door de Rijksdienst voor het Wegverkeer is de waarborg dat alle touringcars van het erkende bedrijf deskundig en zorgvuldig zijn onderhouden. Investeren in veiligheid is een prioriteit. De touringcar is dan ook een kwaliteitsproduct bij uitstek.

3. De rij- en rusttijden moeten overeenkomstig de wettelijke voorschriften worden nageleefd. Dat geldt uiteraard ook voor de overige wetgeving betreffende het vervoer van personen. De Rijksverkeersinspectie ziet toe op een correcte naleving hiervan. De beschermingsregels van de chauffeurs garanderen de veiligheid van de touringcarpassagier.

4. De CAO voor het touringcarvervoer dient in alle opzichten correct te worden nageleefd. De Stichting voor Informatie en Ordening van de bedrijfstak besloten busvervoer controleert dit. De naleving van sociale voorschriften is van directe invloed op het goed functioneren van de medewerkers.

5. Het erkende touringcarbedrijf is adequaat verzekerd voor het geval er onverhoopt iets mocht misgaan. De dekking van de verzekeringen omvat onder meer de wettelijke aansprakelijkheden voor 'vervoer' en 'reisorganisatie'.

Vraag het aan Rayta of Maikel

Bel voor persoonlijk advies of stuur een e-mail naar Rayta of Maikel.

NL 020-470.26.26
BE 038-081.378

info@sportiek.com

Contact

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste (sneeuw) nieuws, aanbiedingen,last minutes en leuke tips.