Dutchweek Val Thorens

Als wintersportliefhebber zal je er wel eens van gehoord hebben of zelfs al een keer meegemaakt: De Dutchweek. Een feestelijke afsluiting van het wintersportseizoen in de vorm van een 8-daagse skivakantie met een Nederlands tintje. Er zijn feestjes met geweldige dj’s, veel sneeuw, prachtige pistes, Nederlandse lessen en een heerlijke voorjaarszon. Uiteindelijk zijn dit fantastische omstandigheden voor de ultieme wintersportvakantie waar je overdag op je latten of board de pistes naar beneden knalt, maar aan het eind van de middag lekker in de zon staat te genieten van een drankje met anderen. Ieder jaar trekken duizenden Nederlanders erop uit om deze Dutch week in verschillende skidorpen en skigebieden mee te maken. Val Thorens is hiervoor erg populair en van origine ook de eerste Dutchweek bestemming.

Naar aanbod DUTCH WEEK in Val Thorens

 

Val Thorens

Een van de bekendste en beste skiresorts om de Dutchweek te vieren is Val Thorens. Het skidorpje ligt op 2300 meter hoogte en is daarmee het hoogst gelegen van Europa. Door de hoogte is dit skidorp uitermate sneeuwzeker gedurende het gehele wintersportseizoen van eind november tot begin mei. Val Thorens is altijd al een populaire wintersportbestemming, ieder jaar opnieuw, maar tijdens de Dutchweek wordt alles uit de kast gehaald om alle gasten een zo groot mogelijk feest te laten beleven. Zo wordt er vaak een feesttent in het centrum opgezet waar de feestjes tot in de vroege uurtjes door kunnen gaan, om de volgende dag week vroeg te beginnen in de sneeuw. Die sneeuw is er in overvloed, net zoals de zon en gezelligheid. Het is daarom ook niet gek dat Val Thorens al zes jaar op rij verkozen is tot beste skiresort niet alleen van Europa, maar van de hele wereld!

Dutch week festival in Val Thorens, voor de dansliefhebbers!

Een populair evenement tijdens de Dutch week is het zogenaamde Dutchweek festival. Maar liefst 6 dagen lang staan de populairste artiesten en dikste DJ’s hun kunsten te vertonen in onder andere de 360 bar, Le Monde, Malaysia en Jackie. Per après ski bar kan je een losse passe partout kopen, of één voor alle barren. De passe partout voor alle barren kost je zo’n €120 euro, afhankelijk van de fase van de ticketverkoop.

Voor wie is de Dutchweek in Val Thorens?

De Dutch week in Val Thorens maakt geen onderscheid in gasten. Families, stelletjes, kinderen, singles, vriendengroepen en alle andere gasten zijn van harte welkom bij de Dutchweek in Val Thorens. Het skigebied Les Trois Vallées, waar Val Thorens onderdeel van is, is tenslotte geschikt voor elk soort wintersporter en biedt echt voor ieder iets wils. Er zijn kinderzones met oefenheuvels, groene en blauwe pistes, maar juist de afwisseling met de rode en zwarte pistes in het gebied, maakt het subliem. Tevens behoort een off-piste tripje ook altijd tot de mogelijkheden. Zo kan jong en oud zich prima vermaken

Een accommodatie tijdens Dutchweek Val Thorens

De Dutchweek wordt georganiseerd om het wintersportseizoen met een knaller af te sluiten en valt meestal in de laatste week van april of eerste week van mij. De Dutchweek in Val Thorens is dit jaar van zaterdag 30 April 2022 tot en met vrijdag 6 mei 2022. Dit staat vaak al ver van tevoren vast en men kan dan al beginnen met het boeken van de vakantie, de accommodatie en de randzaken. Hierdoor zijn al vroeg veel accommodaties volgeboekt en niet meer beschikbaar. Wanneer je je accommodatie boekt bij Sportiek, boek je inclusief skipas én je bent zeker van een verblijf direct aan de piste. Zo kun je ’s ochtends vroeg snel beginnen met skiën en in de middag ook direct vanaf de piste gaan feesten.

Goedkope wintersportvakantie tijdens Dutchweek

Een laatste weekje wintersporten in de echte sneeuw hoeft overigens helemaal niet duur te zijn, vooral niet tijdens de Dutchweek. De organisaties willen natuurlijk graag dat zoveel mogelijk mensen nog op skivakantie kunnen om de periode rendabel te maken. Vaak worden er daarom door de organisatie talloze kortingen weggegeven en aanbiedingen gedaan, zodat een week wintersport wel erg goedkoop wordt. Feesten, consumpties en maaltijden worden hierdoor erg betaalbaar, zodat je niets hoeft te laten op deze heerlijke laatste skivakantie.

 Heb jij zin om eind april een week volop te wintersporten en te feesten met een heleboel andere Nederlanders en nog één keer te genieten van de sneeuw? Boek dan snel je verblijf op Sportiek.nl, want de accommodaties in Val Thorens zijn erg gewild tijdens de Dutch week.

 

Naar aanbod DUTCH WEEK in Val Thorens

 

Vraag het aan Rayta of Maikel

Bel voor persoonlijk advies of stuur een e-mail naar Rayta of Maikel.

NL 020-470.26.26
BE 038-081.378

info@sportiek.com

Contact

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste (sneeuw) nieuws, aanbiedingen,last minutes en leuke tips.