Vragen en antwoorden over corona

Op dit moment krijgen wij veel vragen over corona. We hebben daarom de antwoorden op de meest gestelde vragen hieronder voor je neergezet.

Omdat de ontwikkelingen zich snel opvolgen, adviseren we je om deze pagina regelmatig te bekijken. 

► Staat je vraag er niet bij? Bel ons dan op: 
020-4702626 (NL) | 038-081378 (BE)
of stuur ons je vraag via email: info@sportiek.com

1. Kan ik op dit moment een skivakantie naar Frankrijk boeken?

Ja, dat kan. Ondanks dat er voor Frankrijk een tijdelijk negatief reisadvies (code oranje) geldt, kun je nog gewoon een skivakantie bij ons boeken. Uiteraard zonder enig risico, want voor alle nieuwe boekingen na 15 oktober 2020 geldt dat je gewoon 100% geld terugkrijgt wanneer de vakantie door corona-maatregelen niet door kan gaan.  

Uiteraard zal een skivakantie er dit jaar anders uitzien dan wat je gewend bent. In de skiliften moet je bijvoorbeeld een mondkapje op en de après-ski zal dit jaar minder uitbundig zijn.

Dessalniettemin blijven er genoeg goede redenen over om deze winter toch op wintersport te gaan. 😊

2. Wat zijn de corona regels in Frankrijk?

Deze zijn min of meer gelijk aan die van Nederland en België. Hieronder vind je de meest relevante voor als je op skivakantie naar Frankrijk gaat:

 • 1 meter afstand houden;
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 11 jaar bij benzinestations, publieke wc's, supermarkten, winkels, recepties/openbare afgesloten ruimtes van accommodaties en in het openbaar vervoer (ook in de skibussen en (in de wachtrij voor) skiliften);
 • In restaurants zijn alleen mondkapjes verplicht wanneer je je in het restaurant verplaatst (en dus niet wanneer je aan tafel zit);
 • Vooraf reserveren voor restaurants is niet verplicht. Maximaal 10 personen aan 1 tafel.
 • Thuisblijven als je je ziek voelt, in je elleboog niezen, vaak je handen wassen etc;
 • In de auto zijn mondkapjes niet verplicht en er zijn geen regels over het maximum aantal personen en/of huishoudens per auto; er zijn ook geen extra grenscontroles aangekondigd. 

Klik hier voor een infographic met een overzicht van de coronamaatregelen in de Franse skigebieden (externe website).

3. Wat als mijn vakantie niet door kan gaan i.v.m. corona?

Als je nu boekt of na 15 oktober 2020 hebt geboekt dan kan krijg je van ons een 100% restitutie wanneer binnen twee dagen voor vertrek één of meerdere van onderstaande maatregelen gelden: 

 • Wanneer de Nederlandse overheid een oranje of rood reisadvies voor jouw bestemming heeft afgegeven. We volgen hierbij het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken (zie www.nederlandwereldwijd.nl); 
 • Wanneer door een besluit van de Franse overheid het niet mogelijk is om naar Frankrijk af te reizen (bijv. grenzen van Frankrijk dicht en/of grenzen van België en Duitsland dicht) en/of een quarantaine plicht van toepassing is; 
 • Het skigebied is/wordt gesloten;
 • De geboekte accommodatie is/wordt gesloten.

Heb je voor 15 oktober 2020 geboekt dan kun je kiezen uit een tegoedbon met SGR-dekking voor 100% van de reissom of (deel)restitutie (zie reisvoorwaarden deel 2, onderaan pagina).

Kijk hier voor een gedetaileerd overzicht van de reisvoorwaarden. De annuleringsvoorwaarden m.b.t. Corona tref je in artikel 9.6..

Geldteruggarantie met 100% restitutie

Als je nu boekt of na 15 oktober 2020 hebt geboekt en je vakantie kan niet doorgaan i.v.m. coronamaatregelen dan heb je recht op een restitutie van 100% van het bedrag dat je reeds voor jouw pakketreis (aan)betaald had ten tijde van de annulering. Wij zullen het bedrag dan binnen 2 weken na annulering terugstorten op je bankrekening

Je kunt ook kiezen voor een tegoedbon (ook wel bekend onder de naam "SGR corona-voucher"). Die is gelijk aan 100% van het bedrag dat je reeds voor jouw pakketreis (aan)betaald had ten tijde van de annulering. Deze tegoedbon kun je dan gebruiken voor een volgende skivakantie met Sportiek met een verblijfsperiode en bestemming naar keuze. 

De bon wordt uiterlijk 2 weken na jouw oorspronkelijke aankomstdatum uitgegeven, is dan 12 maanden geldig en wordt gedekt door het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Dit fonds staat garant voor een volledige teruggave van je (aan)betaling wanneer een reisorganisatie in financiële moeilijkheden komt. 

Heb je voor 15 oktober 2020 geboekt dan kun je kiezen uit een tegoedbon met SGR-dekking voor 100% van de reissom of (deel)restitutie (zie reisvoorwaarden deel 2, onderaan pagina).

Voor meer details verwijzen we je naar onze voorwaarden.

Bel ons voor meer informatie: NL: 020-4702626 | BE: 038-081378.

 

4. Wat als mijn vakantie vroegtijdig moet worden afgebroken i.v.m. Corona?

Wanneer je je vakantie vroegtijdig moet afbreken als een gevolg van Corona-maatregelen (zie vraag 3), dan heb je recht op een compensatie van de niet-genoten reisdagen. Hierbij kun je kiezen tussen een tegoedbon of een restitutie:

 • Wanneer je kiest voor een tegoedbon dan heeft deze een waarde ter hoogte van de volledige compensatie van de niet genoten reisdagen. Deze tegoedbon kun je dan gebruiken voor een volgende skivakantie met Sportiek met een verblijfsperiode en bestemming naar keuze. De bon wordt uiterlijk 2 weken na jouw oorspronkelijke aankomstdatum uitgegeven en is dan 12 maanden geldig.
 • Je kunt ook kiezen voor een restitutie van de compensatie voor de niet genoten reisdagen. Wij zullen het bedrag dan binnen 2 weken na aankomstdatum terugstorten op je bankrekening.

Mijn reisbestemming heeft code oranje of rood. Biedt mijn reisverzekering dekking?

Ja, de reisverzekering biedt gewoon dekking op alle standaard rubrieken waaronder ook ziektekosten, maar alleen niet voor Corona gerelateerde schade of eventuele kosten die je daarvoor moet maken.

Ben je op je bestemming en wordt tijdens de vakantie het reisadvies aangepast van code groen of geel naar code oranje of rood dan loopt de dekking van de verzekering door tot de einddatum van je reisverzekering of tot het eerst mogelijke moment dat je naar huis kunt terugkeren. 

De kosten van vervroegde terugkeer als gevolg van een veranderd reisadvies zijn niet gedekt op een reisverzekering.

5. Wat als ik zelf besluit om niet op vakantie te gaan?

Wanneer je niet op vakantie wilt, terwijl de reis wel (met eventuele beperkingen) uitgevoerd kan worden, dan kun je de reis tot 6 weken voor vertrek gratis verzetten naar een andere datum en/of omboeken naar een andere bestemming/accommodatie.

Wanneer je besluit om je vakantie te annuleren, dan zijn de reguliere annuleringsvoorwaarden van toepassing: klik hier om naar de annuleringsvoorwaarden te gaan

6. Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten van mijn, door corona geannuleerde vakantie?

Wanneer je zelf of één van je medereizigers (uit het zelfde huishouden) positief getest zijn op Corona/Corona hebben dan is dit gedekt op de annuleringsverzekering.

Het feit dat een land/gebied code Oranje of Rood heeft i.v.m. Corona is geen onvoorziene gebeurtenis meer. Wanneer de vakantie door corona-maatregelen niet door kan gaan dan zullen de verzekeraars geen dekking bieden voor de eventuele kosten die hieruit voortkomen.

Wanneer je een annuleringsverzekering via Sportiek hebt afgesloten dan loopt deze via de verzekeringsmaatschappij Europeesche Verzekeringen. Op hun website vind je alle informatie over dit onderwerp.  

7. Wat als ik of mijn medereiziger(s) Corona hebben opgelopen of in quarantaine moeten waardoor we niet op vakantie kunnen?

Wanneer jij en/of medereizigers uit hetzelfde huishouden Corona hebben opgelopen waardoor de vakantie niet door kan gaan, dan kunnen de annuleringskosten verhaald worden op een annuleringsverzekering.

Wanneer één of meerdere medereizigers (die niet tot jouw huishouden behoren) Corona hebben opgelopen dan krijg je geen restitutie van de annuleringsverzekering wanneer je je vakantie om deze reden zou willen annuleren.

Ook wanneer je in quarantaine moet omdat je in de buurt ben geweest van iemand buiten je huishouden die Corona heeft opgelopen dan worden de kosten van een annulering niet gedekt door de annuleringsverzekering.

Contact ons voor meer informatie: NL: 020-4702626 | BE: 038-081378 / Email: info@sportiek.com.

Vraag het aan Rayta of Maikel

Bel voor persoonlijk advies of stuur een e-mail naar Rayta of Maikel.

NL 020-470.26.26
BE 038-081.378

info@sportiek.com

Contact

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste (sneeuw) nieuws, aanbiedingen,last minutes en leuke tips.