vragen

Reserveren

▪︎ Wat is een boeking op aanvraag?
Wanneer een kamer of appartement op aanvraag is, dan is deze niet meer uit onze eigen voorraad leverbaar maar soms nog wel beschikbaar bij de accommodatieverschaffer. Bij een boeking op aanvraag zullen wij de beschikbaarheid bij de accommodatieverschaffer opvragen en bij een positief antwoord ontvang je van ons binnen 2 werkdagen een factuur ter bevestiging. Wanneer de kamer/appartement niet meer beschikbaar is dan zullen we contact met je opnemen en je een alternatief voorleggen.
 
▪︎ Hoe kan ik boeken?
Via onze website of telefonisch (020-4702626 (NL) / 038.081.378 (BE)).
 
▪︎ Telt een baby mee bij de berekening van de reissom?
Nee, baby's t/m 1 jaar (op de dag van aankomst) zijn gratis.
 
▪︎ Is er een kinderkorting van toepassing?

Baby's t/m 1 jaar zijn gratis en tellen niet mee bij het berekenen van de reissom.

Kinderen van 2 t/m 4 jaar tellen wel mee bij het berekenen van de reissom maar ontvangen een korting omdat zij recht hebben op een gratis skipas. Deze korting vind je terug op het tabblad "Opties & extra's" bij de informatie over de accommodatie en/of in stap 2 van het online reserveringsformulier.

Kinderen van 5 jaar en ouder tellen ook mee bij het berekenen van de reissom maar krijgen meestal een korting op hun skipas. Deze korting vind je terug op het tabblad "Opties & extra's" bij de informatie over de accommodatie en/of in stap 2 van het online reserveringsformulier.
 
▪︎ Kan ik een voorkeur aangeven?
Ja, dat is mogelijk, maar is afhankelijk van de accommodatie. Omdat het niet altijd lukt om aan een preferentie gehoor te geven, kan deze nooit worden gegarandeerd. Gebruik het opmerkingenveld in stap 4 van het online boekingsformulier om een voorkeur (preferentie) door te geven.
 
▪︎ Kan ik een skivakantie boeken zonder skipas?
Ja, dat kan. Omdat bij onze prijzen een skipas is inbegrepen, ontvang je een korting wanneer je deze niet afneemt. De hoogte van deze korting verschilt per bestemming en aankomstdatum en kun je vinden op het tabblad "Opties & extra's" bij de informatie over de accommodatie of in stap 2 van het online boekingsformulier.
 
▪︎ Waarom is de prijs van mijn vakantie nu anders dan toen ik deze heb geboekt?
Onze prijzen kunnen dagelijks wijzigen. Dit komt doordat onze leveranciers met prijswijzigingen kunnen inspelen op vraag en aanbod. Bij het boeken van je vakantie, gelden de prijzen van dat moment. Wanneer deze later wijzigen, heeft dit geen invloed op de prijzen van reeds geboekte vakanties.
 
▪︎ Wat betekent jullie laagste prijsgarantie?
Voor een groot aantal van onze accommodaties geldt onze laagste prijsgarantie: deze wintersportreizen zijn bij geen enkele andere Nederlandse of Belgische reisorganisatie tegen een lagere prijs te boeken. Mocht je onverhoopt toch een lagere prijs vinden voor dezelfde reis, passen wij onze prijs direct aan en compenseren we je zoekinspanningen met een extra korting van €25. Indien je jouw geboekte wintersportvakantie ergens anders goedkoper vindt, dien je dit binnen 48 uur na boeking aan ons door te geven. Stuur een email naar info@sportiek.com en voeg een printscreen toe van de offerte of de website.
 
▪︎ Tot wanneer geldt de vroegboekkorting?
Dit staat aangegeven bij de informatie over de accommodatie in het blok boven het kopje "Algemeen".
 

Betalen

▪︎ Hoeveel is de aanbetaling?
De aanbetaling bedraagt €150 per persoon en dient binnen twee weken na boeking te worden voldaan.
 
▪︎ Hoe kan ik betalen?

Per Ideal (gratis), Mastercard/Visa creditcard (kosten 1,85% van het bedrag) of via internet bankieren (gratis). Onze Belgische gasten kunnen ook via Bancontact betalen (gratis).

Op de factuur vind je een link naar de online betaalomgeving waar je met Ideal, Bancontact of Mastercard/Visa creditcard (een gedeelte van) de reissom kunt voldoen. Na betaling ontvang je direct een ontvangstbevestiging.

Voor internet bankieren heb je de volgende gegevens nodig:

Naam: Sportiek Reizen B.V.
IBAN: NL06RABO0302337695
Omschrijving: Ons factuurnummer

Bij internet bankieren kan het een paar werkdagen duren voordat de betaling is verwerkt en een ontvangstbevestiging wordt verstuurd.

Boek je je vakantie een week voor vertrek, raden wij je aan om de betaling per Ideal, creditcard of Bancontact te doen.
 
▪︎ Wanneer moet ik betalen?
De aanbetaling dient binnen 2 weken na boeking te zijn voldaan. Het restant dient 6 weken voor aanvang bij ons binnen te zijn. Wanneer je boekt binnen 6 weken voor aanvang van je vakantie, dien je de totale reissom in één keer te voldoen.
 
▪︎ Is het mogelijk om de gehele reissom in één keer te betalen?
Ja, dat kan via onze online betaalomgeving (via link in de factuur) of via internet bankieren.
 
▪︎ Kunnen alle reizigers apart betalen?
Ja, dat kan via internet bankieren. Het is dan wel belangrijk dat bij iedere betaling het factuurnummer wordt vermeld zodat wij weten bij welke boeking de betaling hoort. De ontvangstbevestigingen gaan alleen naar de hoofdboeker.
 

Wijzigen & annuleren

▪︎ Kan ik extra reizigers aan mijn boeking toevoegen?
Ja, dat kan. Je kunt de gegevens van de nieuwe reiziger(s) (geslacht, voor-, achternaam en geboortedatum) per mail (info@sportiek.com) aan ons doorgeven.
 
▪︎ Kan ik opties (skihuur, les, skipas etc) in een later stadium doorgeven?
Ja, dat kan. Je kunt je wensen kenbaar maken door ons te mailen op info@sportiek.com . Vermeld hierbij je factuurnummer.
 
▪︎ Kan ik nog een annulerings- of reisverzekering bijboeken?
Je kunt tot 7 dagen na boekdatum een annuleringsverzekering bijboeken. Een reisverzekering kan tot de dag van vertrek. Je kunt dit kenbaar maken door ons te mailen op info@sportiek.com . Vermeld hierbij je factuurnummer.
 
▪︎ Kan ik mijn boeking wijzigen naar een andere accommodatie of datum?
Dat kan wel, maar in de praktijk betekent dit dat je je huidige boeking annuleert met de daarbij geldende annuleringskosten. Wanneer je jouw boeking hebt geannuleerd, kun je via onze website een nieuwe vakantie inboeken.
 
▪︎ Hoe kan ik mijn vakantie annuleren?
Je kunt dit kenbaar maken door ons te mailen op info@sportiek.com. Vermeld hierbij je factuurnummer en de reden van annulering. Een annulering kan alleen schriftelijk en alleen door de hoofboeker worden ingediend.
 
▪︎ Wat zijn de annuleringskosten?

Bij annulering hanteren wij de Sportiek voorwaarden wat betreft de annuleringskosten:

- de administratiekosten (€25) plus:
- bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;
- bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 21ste dag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 14de dag (inclusief) tot de 5de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 5de dag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
- bij annulering op de vertrekdag of later: de volle reissom.


 
▪︎ Hoe kan ik één of meerdere reizigers annuleren?

Je kunt een annulering doorgeven door ons te mailen op info@sportiek.com . Vermeld hierbij het factuurnummer en de naam van de reiziger die niet meegaat. Een annulering kan alleen schriftelijk en alleen door de hoofdboeker worden ingediend.

Voor de overgebleven reizigers zal hun reissom hoger worden omdat de accommodatiekosten nu door minder mensen gedeeld worden. Dit worden meerkosten genoemd. Wanneer het totale bedrag van de boeking door deze meerkosten hoger wordt dan de reissom voor de annulering, dan stellen wij het bedrag bij naar het oorspronkelijke niveau.

De meerkosten kunnen door de reizende deelnemers bij hun verzekeringsmaatschappij worden gedeclareerd (check de voorwaarden van je verzekeraar).
 

Accommodatie

▪︎ Hoe laat kan ik mijn accommodatie in?
Meestal vanaf 17.00 uur. Voor de exacte tijd kun je contact opnemen met de receptie van jouw accommodatie.
 
▪︎ Hoe laat moet ik op de vertrekdag mijn accommodatie verlaten?
Meestal rond 10.00 uur. Vraag de receptie naar het exacte tijdstip.
 
▪︎ Wat moet ik doen als ik verwacht na sluitingstijd aan te komen?
Dan dien je zelf de accommodatie hiervan op de hoogte te brengen. De openingstijden en het telefoonnummer vind je terug in de reisbescheiden. Sportiek kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele gevolgen van een gesloten receptie, ook niet wanneer je een verlate aankomst al bij de boeking had doorgegeven.
 
▪︎ Wat is het adres van de accommodatie?
Het adres vind je op de accommodatievoucher. Deze ontvang je bij de reisbescheiden ongeveer 1 week voor vertrek.
 
▪︎ Kan ik bij mijn accommodatie parkeren?
Het adres vind je op de accommodatievoucher. Deze ontvang je bij de reisbescheiden ongeveer 1 week voor vertrek.
 

Vraag het aan Rayta of Maikel

Bel voor persoonlijk advies of stuur een e-mail naar Rayta of Maikel.

NL 020-470.26.26
BE 038-081.378

info@sportiek.com

Contact

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste (sneeuw) nieuws, aanbiedingen,last minutes en leuke tips.