Les Carroz

Het dorpje Les Carroz ligt op 1140 meter en ligt midden in de alpen. Het is een schilderachtig wit groen landschap omgeven met naaldbossen. Doordat het een authentiek dorp is heeft het een unieke sfeer.

Vanaf Les Carroz heb je eenvoudig toegang tot het skigebied Le Grand Massif. In dit skiegebied heb je toegang tot wel 265 KM aan pistes. In Les Carroz is er veel zon, daarom vindt je er dan ook veel ligstoelen waar je kan uitrusten na je ski avontuur.

Er is rekening gehouden met de kinderen en beginners in Les Carroz en daarom is er een special gebied dat is uitgerust met oefenliften. Deze oefenweide ligt op slechts 100 meter van het centrum. Hier kunnen kinderen en beginners rustig met hun eerste skie ervaring beginnen.

Hoogte & Afstanden

HOOGTE DORP
1200 meter
AFSTANDEN
- Vanaf Utrecht: 1035km
- Vanaf snelweg: 12 km (Cluses)
- Vanaf dal: ca. 9 km (Balme)
- Vanaf luchthaven: ca. 88 km (Airport Genéve), ca. 135 km (Airport Chamberry), ca. 211 km (Airport Lyon), ca. 214km (Airport Grenoble) 
- Vanaf treinstation: ca. 12 km (Magland)

Kaart

Sneeuwscooter

Ontdek onvergetelijke sensaties achter het stuur van een sneeuwscooter in de bergen en bossen van les Carroz in de avond.

Een uur rijden met briefing. Tracks tussen de pistes en bossen, stop op de top van Les Carroz en geniet van een geweldig uitzicht op de skigebieden en valleien van het Grand Massif.

Husky Tocht

Lijkt het jou leuk om met Husky's een sledetocht te maken? Kom naar Les Carroz en beleef het zelf.

Aquacime Mountain Spa

Een complex gewijd aan ontspanning, sport en welzijn, met een uitzicht op de met sneeuw bedekte skipistes van de Carroz vanuit het buitenzwembad. 

Geniet van een moment van ontspanning in Les Carroz na een tijdje skiën op de fantastische en bedwelmende pistes van het Grand Massif. 

Winter 2017

Freeride

Aquacime

Sledetochten 

* Credits foto's en video's: Office du Tourisme Les Carroz

Skigebied Le Grand Massif

Le Grand Massif is een skigebied aan de noordkant van de Franse Alpen. Het gebied is erg populair en dat komt omdat je in Le Grand Massif alles vindt waar je als wintersporter naar op zoek bent. Het is groot, zeer sneeuwzeker en relatief dicht bij huis. Het skigebied ligt in de Franse Haute Savoie, zo’n 50 km ten zuiden van Genève. Dankzij de ligging aan de voet van de Mont Blanc, kun je hier jaarlijks rekenen op bijzondere goede sneeuwcondities. Doordat de meeste hellingen aan de noordkant liggen, kun je hier vaak nog prima tot laat in april skiën! 

Gebiedsstatistieken

HOOGTE
700-2484 meter
PISTES IN KM'S
TOTAAL: 265 km
- Groen: 20 km
- Blauw: 115 km
- Rood: 95 km
- Zwart: 35 km
AANTAL LIFTEN
- Sleepliften: 30
- Stoeltjesliften: 25
- Gondelliften: 8

Les Carroz

Het dorpje Les Carroz ligt op 1140 meter en is een schilderachtig wit groen landschap omgeven met naaldbossen. Het is een authentiek dorp van waaruit je eenvoudig toegang hebt tot het skigebied Le Grand Massif. 

Er is rekening gehouden met de kinderen en beginners in Les Carroz en daarom is er een special gebied dat is uitgerust met oefenliften. Deze oefenweide ligt op slechts 100 meter van het centrum. Hier kunnen kinderen en beginners rustig met hun eerste skie ervaring beginnen. In Les Carroz is er veel zon,daarom vindt er dan ook veel ligstoelen waar je op rust kan komen van het skiën.

 

Skipas

Bij onze vakanties naar Les Carroz is een 6-daagse skipas voor het volledige skigebied Le Grand Massif (265 km) bij de basis reissom inbegrepen. Je kunt zelf in de boeking aangeven op welke datum je de skipas wilt laten ingaan. Het is ook mogelijk om de skipas te verlengen met 1 of 2 extra dagen. 

Kinderen t/m 7 jaar en senioren vanaf 75 jaar kunnen op vertoon van hun paspoort of ID-kaart een gratis skipas ophalen bij de kassa van de skipasuitgifte. Kinderen van 8 t/m 14 jaar krijgen in Les Carroz een korting op hun skipas. 

Het skigebied Le Grand Massif is geopend vanaf zaterdag 23 december 2023 tot zaterdag 13 april 2024. 

Pistekaart

Meer informatie over vervoer naar je bestemming vind je op de pagina Vervoer.

3.5 stars
3 Reviews, 3,5 van 5 sterren 0

 • Les Carroz - We hebben een heerlijke vakantie gehad in een gezellig dorp op goede afstand van de lift. Skibus reed zeer regelmatig. We waren binnen 10 van het appartement bij de gondel. Accomodatie was weer goed. CGH is altijd helemaal prima.

  Beoordeeld door: 10-03-2023

  8 Stars
  Beoordeling: 4,0 van maximaal 5 sterren

  Gezellig dorp met goede faciliteiten.
  We hebben een heerlijke vakantie gehad in een gezellig dorp op goede afstand van de lift. Skibus reed zeer regelmatig. We waren binnen 10 van het appartement bij de gondel. Accomodatie was weer goed. CGH is altijd helemaal prima.

 • Les Carroz - Prima authentiek dorp met goede faciliteiten en goede restaurants

  Beoordeeld door: 09-02-2020

  8 Stars
  Beoordeling: 4,0 van maximaal 5 sterren
 • Les Carroz - Super!

  Beoordeeld door: 30-01-2019

  9 Stars
  Beoordeling: 4,5 van maximaal 5 sterren

  Plaats:
  In Frankrijk hebben sommige dorpen wat meer flatgebouwen. Dat is niet in les carroz. Leuk, gezellig dorp met genoeg winkeltjes.

  Samenvatting:
  Super!