7
accommodaties

U bekijkt:  Frankrijk > Skigebied La Norma-Valfrejus > Valfrejus

Valfréjus

Valfréjus is een gezellig skidorp dat al vele Nederlanders en Belgen heeft mogen verwelkomen. Het dorp ligt op slechts 20 minuten van de snelweg en op een hoogte van maar liefst 1600 meter. Door deze ligging en de 80 sneeuwkanonnen garandeert Valfréjus veel skiplezier.

In Valfréjus komen de kinderen op de eerste plek! Door de kleinschaligheid en de vele kinderfaciliteiten en activiteiten is dit dorp zeer geliefd bij gezinnen met (kleine) kinderen. Zo vind je hier bijvoorbeeld twee spectaculaire rodelbanen van maar liefst twee kilometer. Daarnaast is er een leuke schaatsbaan en een heerlijk zwembad.     

In het gezellige centrum vind je een supermarkt, winkels, een paar apres-ski barren en een ruime keuze aan restaurants. 

Hoogte & afstanden

Hoogte dorp
1550 meter
Afstanden naar Valfréjus
- vanaf Utrecht is het ongeveer 1141 km naar Valfréjus
- vanaf de snelweg (Modane) is het ongeveer nog 6 km naar Valfréjus
- de klim naar Valfréjus (vanuit het daldorp Modane) is ca. 6 km 
- vanaf luchthavens: ca. 119 km (Airport Chambery), ca. 121 km (Airport Turijn), ca. 192 km (Airport Grenoble), ca. 198 km (Airport Genève) 
- In het daldorp Modane bevindt zich een treinstation. Vanaf dit treinstation is het ongeveer nog 10 km naar Valfréjus.

Kaart

 

 

Kinderweide & Kid Park

De kinderen staan in Valfréjus op de eerste plek: Zo zijn er 2 kinderweiden waar kinderen al spelenderwijs de eerste beginselen van het skiën kunnen leren. Daarnaast is er nog een schaatsbaan en een groot speelpark.  

Bob park

Bob Park is een spectaculaire piste met pittige bochten en lange tunnels waar je met je slee naar beneden kunt scheuren. De baan is in een Western-sfeer en is iedere middag/avond geopend (mits de weeromstandigheden dit toelaten). 

Big Air Bag

Kom en probeer de speelse springplank om een sprong te maken in een boei of met ski's om te landen op een groot luchtbed, onderaan de baan Bettets! Helm verplicht.

Speed Riding

Bob Park

Valfréjus Piste

Jump Freestyle

 

* Credits video's: Office du Tourisme Valfréjus

Skigebied Valfréjus-La Norma

Zoals de naam doet vermoeden, bestaat het skigebied van Valfréjus-La Norma uit de gebieden van beide skidorpen. Tezamen telt het gebied maar liefst 135 km, maar let op: ze zijn niet met elkaar verbonden. Je hebt dus vervoer nodig om van het ene naar het andere skigebied te gaan. Je kunt je eigen auto of de bus nemen: ieder half uur vertrekt er een gratis skibus naar het andere skigebied.   

Het skigebied van Valfréjus telt 70 kilometer en is berucht om de enorme sneeuwval. Vaak staat Valfrejus in de top 10 van Franse skistations met de meeste sneeuw. Dit heeft te maken met de retour-est: een stroming die veel sneeuw meeneemt in zijn baan. 

Vanuit het dorp vertrekt een gondel naar het Plateau d'Arrondaz. Dit punt ligt boven de boomgrens op 2200 meter. Vanaf hier kun je alle kanten op: of je skiet naar beneden of je neemt de stoeltjeslift naar het hoogste punt van het gebied: de Punta Bagna. Deze top ligt op 2700 meter en is bij freeriders bekend als startpunt van vele offpiste afdalingen. 

Voor de kleintjes en beginners zijn er in het dorp een aantal eenvoudige pistes waar zij de ruimte hebben om in alle veiligheid te kunnen oefenen. Ook zijn er in Valfréjus relatief veel blauwe pistes waardoor het een ideale plek is voor de startende wintersporter. 

Gebiedsstatistieken

Skigebied Valfréjus:

Hoogte skigebied
1550-2737 meter
Pistes (km's)
🟢 Groen: 2 km 
🔵 Blauw: 38 km 
🔴 Rood: 20 km 
⚫ Zwart: 10 km 
Totaal: 70 km 
Aantal liften
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 4 
Gondelliften: 1 
Overige
Bobpark: Ja

Skipas

Bij een verblijf in Valfréjus is een 7-daagse skipas voor Valfréjus-La Norma (135 km) bij de prijs inbegrepen. Met deze skipas heb je ongelimiteerd toegang tot het skigebied van Val Fréjus (70 km) en La Norma (65 km). Deze skigebieden zijn niet met elkaar verbonden, maar iedere 40 minuten (zondag t/m vrijdag) kun je met een gratis bus naar/van La Norma.

Daarnaast kun je met deze pas 1 dag in Aussois, 1 dag in Bonneval-Sur-Arc, 1 dag in Bessans en 1 dag in Val Cenis skiën. Het busvervoer naar/van deze skigebieden is bij de prijs inbegrepen. Wanneer je alle kilometers van deze skigebieden bij elkaar optelt, dan heb je met deze skipas toegang tot maar liefst 325 km piste! Voorheen werd deze skipas ook wel de Eskimo-skipas genoemd. 

Kinderen t/m 4 jaar en senioren vanaf 75 jaar kunnen op vertoon van hun paspoort of ID-kaart een gratis skipas ophalen bij de kassa van de skipasuitgifte. Kinderen van 5 t/m 12 jaar krijgen in sommige weken een korting op hun skipas.

Het skigebied van Valfréjus is geopend van zaterdag 17 december 2022 tot zondag 9 april 2023.

Valfréjus

Valfréjus is een niet al te groot maar gevarieerd skigebied voor zowel beginners als experts. Door de 76 sneeuwkanonnen is er altijd genoeg sneeuw aanwezig. Naast skiles bieden de skischolen ook andere activiteiten zoals bijvoorbeeld sneeuwschoentochten. 

Pistekaart

Meer informatie over vervoer naar je bestemming vind je op de pagina Vervoer.

Er zijn geen reviews gevonden.
0.0 stars
0 Reviews, 0,0 van 5 sterren 0