7
accommodaties

U bekijkt:  Frankrijk > Skigebied La Norma-Valfrejus > Valfrejus

Valfréjus

Valfréjus is een gezellig skidorp dat al vele Nederlanders en Belgen heeft mogen verwelkomen. Het dorp ligt op slechts 20 minuten van de snelweg en op een hoogte van maar liefst 1600 meter. Door deze ligging en de 80 sneeuwkanonnen garandeert Valfréjus veel skiplezier.

In Valfréjus komen de kinderen op de eerste plek! Door de kleinschaligheid en de vele kinderfaciliteiten en activiteiten is dit dorp zeer geliefd bij gezinnen met (kleine) kinderen. Zo vind je hier bijvoorbeeld twee spectaculaire rodelbanen van maar liefst twee kilometer. Daarnaast is er een leuke schaatsbaan en een heerlijk zwembad.     

In het gezellige centrum vind je een supermarkt, winkels, een paar apres-ski barren en een ruime keuze aan restaurants. 

Hoogte & afstanden

Hoogte dorp
1550 meter
Afstanden naar Valfréjus
- vanaf Utrecht is het ongeveer 1141 km naar Valfréjus
- vanaf de snelweg (Modane) is het ongeveer nog 6 km naar Valfréjus
- de klim naar Valfréjus (vanuit het daldorp Modane) is ca. 6 km 
- vanaf luchthavens: ca. 119 km (Airport Chambery), ca. 121 km (Airport Turijn), ca. 192 km (Airport Grenoble), ca. 198 km (Airport Genève) 
- In het daldorp Modane bevindt zich een treinstation. Vanaf dit treinstation is het ongeveer nog 10 km naar Valfréjus.

Kaart

 

 

Kinderweide & Kid Park

Valfréjus zorgt ervoor dat kinderen een onvergetelijke tijd beleven vol plezier en nieuwe ervaringen, zowel op als naast de pistes! Het skigebied heeft maar liefst twee kinderweiden waar de kleintjes op speelse wijze de basis van het skiën kunnen leren. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen ze ook genieten op de schaatsbaan en in een leuk speelpark. Hier kunnen ze hun energie kwijt en zich vermaken met allerlei avontuurlijke activiteiten.

Bob park

Maak je klaar voor een adembenemend avontuur in Bob Park, een sensationele piste vol uitdagende bochten en lange tunnels waar je met je slee naar beneden kunt suizen. Deze unieke baan is iedere middag en avond geopend, zolang de weergoden het toelaten. Laat de adrenaline door je aderen stromen terwijl je met hoge snelheid de piste bedwingt. 

Big Air Bag

Stap uit je comfortzone en waag je aan de Big Air schans op de Bettets-piste! Neem een sprong in het diepe en voel de spanning terwijl je met je ski's, snowboard of slee door de lucht zweeft. Deze attractie biedt avontuur en plezier voor jong en oud. Vergeet niet om je helm op te zetten voor maximale veiligheid. Durf jij de uitdaging aan? 

Speed Riding

Bob Park

Valfréjus Piste

Jump Freestyle

 

* Credits video's: Office du Tourisme Valfréjus

Skigebied Valfréjus-La Norma

Zoals de naam doet vermoeden, bestaat het skigebied van Valfréjus-La Norma uit de twee gebieden. Tezamen telt het gebied maar liefst 135 km, maar let op: ze zijn niet met elkaar verbonden. Je hebt dus vervoer nodig om van het ene naar het andere skigebied te gaan. Je kunt je eigen auto of de bus nemen: ieder half uur vertrekt er een gratis skibus naar het andere skigebied.   

Het skigebied van Valfréjus telt 70 kilometer en is berucht om de enorme sneeuwval. Vaak staat Valfrejus in de top 10 van Franse skistations met de meeste sneeuw. Dit heeft te maken met de retour-est: een stroming die veel sneeuw meeneemt in zijn baan. 

Vanuit het dorp vertrekt een gondel naar het Plateau d'Arrondaz. Dit punt ligt boven de boomgrens op 2200 meter. Vanaf hier kun je alle kanten op: of je skiet naar beneden of je neemt de stoeltjeslift naar het hoogste punt van het gebied: de Punta Bagna. Deze top ligt op 2700 meter en is bij freeriders bekend als startpunt van vele offpiste afdalingen. 

Voor de kleintjes en beginners zijn er in het dorp een aantal eenvoudige pistes waar zij de ruimte hebben om in alle veiligheid te kunnen oefenen. Ook zijn er in Valfréjus relatief veel blauwe pistes waardoor het een ideale plek is voor de startende wintersporter. 

Facts

Skigebied Valfréjus:

Hoogte skigebied
1550-2737 meter
Pistes (km's)
🟢 Groen: 2 km 
🔵 Blauw: 38 km 
🔴 Rood: 20 km 
⚫ Zwart: 10 km 
Totaal: 70 km 
Aantal liften
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 4 
Gondelliften: 1 
Overige
Bobpark: Ja

Skipas

Bij onze vakanties naar Valfréjus is een 7-daagse skipas voor het skigebied van Valfréjus-La Norma (135 km) bij de prijs inbegrepen. De zevende dag wordt gratis aangeboden.

Met deze skipas heb je ongelimiteerd toegang tot het skigebied van Valfréjus (70 km) en La Norma (65 km). Deze skigebieden zijn niet met elkaar verbonden, maar iedere 40 minuten (zondag t/m vrijdag) kun je met een gratis bus naar/van La Norma.

Daarnaast kun je met deze pas 1 dag in Aussois, 1 dag in Bonneval-Sur-Arc, 1 dag in Bessans en 1 dag in Val Cenis skiën. Het busvervoer naar/van deze skigebieden is bij de prijs inbegrepen. Wanneer je alle kilometers van deze skigebieden bij elkaar optelt, dan heb je met deze skipas toegang tot maar liefst 325 km piste! Voorheen werd deze skipas ook wel de Eskimo-skipas genoemd. 

Kinderen t/m 4 jaar en senioren vanaf 75 jaar kunnen op vertoon van hun paspoort of ID-kaart een gratis skipas ophalen bij de kassa van de skipasuitgifte. Kinderen van 5 t/m 12 jaar krijgen in sommige weken een korting op hun skipas.

Het skigebied van Valfréjus is geopend van zaterdag 23 december 2023 tot en met vrijdag 12 april 2024.

Pistekaart Valfrejus

Meer informatie over vervoer naar je bestemming vind je op de pagina Vervoer.

Er zijn geen reviews gevonden.
2.8 stars
0 Reviews, 2,8 van 5 sterren 0