Bij onze vakanties naar Saint Jean d’Arves, St. Sorlin d’Arves en Le Corbier krijgen kids t/m 11 jaar tijdens de Belgische paasvakantie (de week vanaf 1 en 8 april 2023) een GRATIS SKIPAS!

Hoe werkt het?

Bij onze skivakanties naar St. Jean d'ArvesSt. Sorlin d'Arves en Le Corbier is een 6-daagse skipas voor Les Sybelles bij de prijs inbegrepen.

Kids t/m 11 jaar krijgen tijdens de Belgische paasvakantie (de week vanaf 1 en 8 april 2023) een gratis skipas (1 gratis skipas per 2 volbetalenden) en daarom ontvangen zij een korting op hun reissom.

Deze korting bedraagt ca. €100-€110 per kind en je kunt deze korting selecteren in het online boekingsformulier. De korting wordt dan direct verwerkt. 

Bij aankomst op de bestemming kun je de gratis skipas(sen) ophalen bij de Sportiek-reisleiding, receptie van de accommodatie of bij de kassa van de skipasuitgifte. 

Wat zijn de voorwaarden?

 • Deze aanbieding is geldig voor al onze accommodaties in Le Corbier, Saint Jean d’Arves en St. Sorlin d’Arves.
 • Deze aanbieding is enkel geldig voor aankomst in de week van 1 en 8 april 2023. 
 • Kinderen zijn niet ouder dan 11 jaar op het moment van aankomst op de bestemming. Bij het ophalen van de skipas kan er gevraagd worden naar een paspoort of ID-kaart. 
 • Voor deze actie geldt 1 gratis skipas per 2 volbetalenden.

Voor meer informatie kun je ons bellen op: 020-4702626 (of vanuit België: 038-081378) of mailen (info@sportiek.com).

Vervoer

Trein
Je kunt heel eenvoudig zelf een treinreis boeken naar jouw wintersportbestemming. Je reist dan heel comfortabel met de Thalys naar de Franse Alpen. Deze rijdt elke zaterdag met 300 km p/uur (!) zonder tussenstops naar de eindbestemming. Meer informatie over - en het boeken van een treinreis doe je bijvoorbeeld via de volgende website: KLIK HIER .

Eigen vervoer
Al onze bestemmingen zijn goed bereikbaar met de auto. De afstand vanaf Utrecht naar de Franse Alpen bedraagt ongeveer 1000 km.

Veel mensen boeken een hotel onderweg zodat ze de volgende morgen uitgerust aankomen op hun bestemming. Wij maken zelf vaak gebruik van een eenvoudig Formule 1 Hotel  langs de snelweg. De prijzen liggen ongeveer rond de € 24 p.p.p.n. exclusief ontbijt (€ 6 p.p.). 

Busreis
Je kunt bij ons optioneel een busreis (retour) boeken. Ongeveer een week voor vertrek ontvang je van ons de bustickets met daarin de definitieve vertrektijd en -lokatie van de bus.

Wij rijden met Royal Class bussen wat inhoudt dat elke passagier meer beenruimte (94 cm) heeft dan een Tourist Class bus (75 cm). Bovendien beschikken de RC-bussen over een voetenbankje en kan de rugleuning verder naar achteren (45 graden i.p.v. 30 graden). Een heerlijke zorgeloze reis naar uw wintersportbestemming.

Baggage
Aangezien de bus beperkte ruimte heeft voor bagage, mag je per persoon het volgende meenemen: 

 • 1 koffer hoogte 60cm, breedte 25cm, lengte 75cm of tas van normale afmetingen
 • 1 stuks handbagage met een totaalgewicht van 25 kilo.
 • 1 volledige wintersportuitrusting (vb. ski’s of snowboard, stokken en schoenen). Graag de bindingen van de snowboard van tevoren verwijderen.

Extra bagage of te grote stukken bagage kunnen geweigerd worden. Het is belangrijk de bagage te voorzien van kofferlabels waarop naam en adres staan vermeld.

Kema keurmerk
Voor het vervoer naar de verschillende bestemmingen werkt Sportiek Reizen uitsluitend samen met busmaatschappijen die in het bezit zijn van het KEMA Keurmerk busbedrijf, om zo te zorgen voor optimale veiligheid en comfort van onze klanten. Alle bussen zijn standaard uitgerust met Royal Class-stoelen.

De bussen vertrekken vrijdagavond vanuit Nederland en komen normaliter zaterdagochtend op de plaats van bestemming aan zodat de aankomstdag volop benut kan worden om te skiën, snowboarden of te relaxen. De terugreis is op zaterdagavond zodat de bussen in de loop van zondagochtend weer in Nederland aankomen.

Je kunt kiezen uit de volgende opstapplaatsen:

Opstapplaatsen en indicatie van vertrektijd*: 

 • Amsterdam circa 15.45 uur 
 • Utrecht circa 17.00 uur 
 • Eindhoven circa 19.00 uur
 • Maastricht circa 20.45 uur 
 • Luik circa 21.15 uur

* = De vertrektijden zijn onder voor behoud en afhankelijk van de bestemming en vertrekdatum. Circa 7 dagen voor vertrek zijn de definitieve vertrektijden bekend en zullen samen met de reisbescheiden per e-mail naar de hoofdboeker gezonden worden.

Om het Keurmerk Busbedrijf te verkrijgen moet aan de volgende eisen worden voldaan:

De vakbekwaamheid van de medewerkers moet zijn aangetoond. Door middel van de wettelijk verlangde papieren, de benodigde vakdiploma´s en de voor het keurmerk vereiste kwalificaties. Voor deze professionele gastvrouwen en gastheren staat klantvriendelijkheid voorop.

De veiligheid en het comfort van het materieel moeten zijn aangetoond. Technische controles door de Rijksdienst voor het Wegverkeer is de waarborg dat alle touringcars van het erkende bedrijf deskundig en zorgvuldig zijn onderhouden. Investeren in veiligheid is een prioriteit. De touringcar is dan ook een kwaliteitsproduct bij uitstek.

De rij- en rusttijden moeten overeenkomstig de wettelijke voorschriften worden nageleefd. Dat geldt uiteraard ook voor de overige wetgeving betreffende het vervoer van personen. De Rijksverkeersinspectie ziet toe op een correcte naleving hiervan. De beschermingsregels van de chauffeurs garanderen de veiligheid van de touringcarpassagier.

De CAO voor het touringcarvervoer dient in alle opzichten correct te worden nageleefd. De Stichting voor Informatie en Ordening van de bedrijfstak besloten busvervoer controleert dit. De naleving van sociale voorschriften is van directe invloed op het goed functioneren van de medewerkers.

Het erkende touringcarbedrijf is adequaat verzekerd voor het geval er onverhoopt iets mocht misgaan. De dekking van de verzekeringen omvat onder meer de wettelijke aansprakelijkheden voor 'vervoer' en 'reisorganisatie'.


 

Babybedjes

Meestal zijn er babybedjes bij de accommodatie verkrijgbaar. Als je hier gebruik van wilt maken, dan kun je dat aangeven in het online boekingsformulier (in het veld "Opmerkingen"). Vaak wordt hier een vergoeding voor gevraagd. Deze kosten kunnen dan bij de receptie worden voldaan. 

Kortingen
Kinderen t/m 4 jaar krijgen meestal een gratis skipas. Wij hebben voor kerst en pasen speciale skipassen voor kinderen van 5-11 jaar. De kinderen krijgen de kortingen per 2 volwassenen.


 

Reserveren

Wil je een wintersportreis boeken? Dit kan op twee manieren: 

ONLINE*

De meest eenvoudige manier van reserveren is via onze website:

 • Ga naar de gewenste accommodatie;
 • Klik op de prijs die hoort bij de gewenste aankomstdatum, kamertype en aantal reizigers; 
 • Vul het online reserveringsformulier in, ga akkoord met de voorwaarden en verstuur de boeking;
 • Zodra de boeking door de accommodatieverschaffer is bevestigd, ontvang je een factuur. Wij verzoeken je deze goed te controleren en ons te contacteren bij eventuele fouten. 

TELEFONISCH*

Beschik je niet over internet, dan kun je de reservering ook telefonisch doorgeven. Klik hier voor ons telefoonnummer en openingstijden.

*Zorg ervoor dat je alle gegevens van alle deelnemers bij de hand hebt zoals: volledige namen, geboortedata, adresgegevens en wensen op het gebied van (uitbreiding) skipassen, ski/snowboardhuur, lessen, verzekeringen etc. 

Boeking op aanvraag

Wanneer een kamer of appartement op aanvraag is, dan is deze niet meer uit onze eigen voorraad leverbaar maar soms nog wel beschikbaar bij de accommodatieverschaffer.

Bij een boeking op aanvraag zullen wij de beschikbaarheid bij de accommodatieverschaffer opvragen en bij een positief antwoord ontvang je van ons een factuur ter bevestiging.

Wanneer de kamer/appartement niet meer beschikbaar is dan zullen we contact met je opnemen en je een alternatief voorleggen.


 

Wintersport met huisdieren

Accommodatie
In sommige van onze accommdatie is het toegestaan om jou huisdier mee te nemen. Als je huisdier meeneemt naar een accommodatie waar dat is toegestaan zitten daar wel kosten aan. Laat ons het ook weten als je huisdier mee neemt dan kunnen wij dat aangeven aan de accommodatie.

Busreis
Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen in een van onze Royale Class bussen.

Vlucht
Als je met het vliegtuig gaat is het mogelijk om je huisdier mee te nemen. Via Transavia kan je met je huisdier reizen. 

Huisdier in cabine
Je mag je huisdier in de cabine vervoeren in een reistas of kennel. Deze wordt onder je stoel geplaatst en mag voor de veiligheid van je huisdier tijdens de vlucht niet geopend of verplaatst worden. Daarnaast kun je naast je vooraf aangemelde huisdier in de cabine nog 1 stuk handbagage meenemen.

Afmetingen
Max. lengte 47 cm x breedte 30 cm x hoogte 27 cm.
Gewicht
Het gewicht van je huisdier inclusief tas mag maximaal 10 kg zijn.
Prijs
€40 per enkele reis.

Verder moet een reistas aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Het moet een officiële reistas zijn, zoals te koop bij een dierenwinkel
 • De tas moet helemaal afsluitbaar zijn
 • De tas is voorzien van luchtgaten, zodat het dier voldoende zuurstof heeft
 • De tas is voorzien van plastic ruiten, zodat het dier kan kijken
 • Het dier moet voldoende ruimte hebben in de tas om zich te bewegen

Huisdier in het bagageruim

Je kunt je huisdier in ons bagageruim vervoeren. Dit is een speciaal verwarmd deel dat voorzien is van klimaat- en drukbeheersing. Zo ben je ervan verzekerd dat je hond of kat zo comfortabel mogelijk reist.

Voor de veiligheid van je huisdier is het belangrijk dat de kennel voldoet aan de wettelijke eisen van IATA (International Air Transport Association). Vraag bij je dierenwinkel naar meer informatie over deze toegestane kennels. Heeft de kennel wieltjes? Zorg er dan voor dat je deze voor vervoer demonteert of vastzet, zodat het kennel in het ruim niet kan gaan rollen.

Afmetingen
Max. lengte 102 cm x breedte 69 cm x hoogte 76 cm.

Gewicht
Je huisdier & kennel mogen max. 75 kg wegen.

Prijs
€60 per enkele reis.

Aantal huisdieren per vlucht
Per vlucht kunnen we max. 2 huisdieren in het ruim vervoeren.
Je mag per persoon max. 2 huisdieren in het ruim boeken.

Voor meer informatie bezoek de Transavia website


 

Betalen

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van € 150,- per persoon te worden voldaan binnen twee weken na ontvangst van de factuur.
Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van de reisorganisator. Bij niet tijdige betaling is de reiziger in verzuim en heeft dan alsnog de mogelijkheid het nog verschuldigde bedrag binnen 7 werkdagen te voldoen.

De reisorganisator behoudt zich het recht voor om de reis te annuleren, maar vordering van bedrag/reissom blijft bestaan met als annuleringsdatum de laatste schriftelijke/per email verzonden betalingsherinnering. De reisorganisator heeft het recht om de daarvoor verschuldigde annuleringskosten in rekening te brengen. In dat geval zijn de bepalingen van artikel 9 van toepassing en worden de reeds betaalde gelden met de annuleringsgelden verrekend.

Het niet betalen van de aanbetaling, volledige reissom en/of restantbedrag heeft geen invloed op het vorderingsrecht van de reisorganisator op de annuleringskosten met als annuleringsdatum de laatste schriftelijke/per email verzonden betalingsherinnering door of namens de reisorganisator tenzij de annulering door de reiziger schriftelijk is ingediend.
Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.


 

Klachten

Een tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst is ter plaatse zo spoedig mogelijk gemeld te worden zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Daarvoor moet de reiziger zich -in deze volgorde- melden bij de betrokken dienstverlener, de reisleiding of, als deze niet aanwezig of bereikbaar is, de reisorganisator. Indien de tekortkoming niet wordt opgeheven en afbreuk doet aan de kwaliteit van de reis moet deze in ieder geval onverwijld worden gemeld bij de reisorganisator.

Als een tekortkoming ter plaatse niet bevredigend wordt opgelost, kan de reiziger dit ter plaatse telefonisch melden bij de reisorganisator.
De reisorganisator zorgt voor informatie in de reisbescheiden inzake de ter plaatse te volgen procedure, de contactgegevens en bereikbaarheid van betrokkenen.
De communicatiekosten worden door de reisorganisator vergoed, tenzij blijkt dat deze redelijkerwijs niet hadden behoeven te worden gemaakt.
Indien de reiziger niet aan de meldingsplicht en klachtrapportage heeft voldaan en de dienstverlener of de reisorganisator daardoor niet in de gelegenheid is gesteld de tekortkoming te verhelpen, kan zijn eventuele recht op schadevergoeding worden beperkt of uitgesloten.

Als een klacht niet bevredigend is opgelost, moet deze uiterlijk binnen één maand na afloop van de reis of de genoten dienst of na de oorspronkelijke vertrekdatum schriftelijk en gemotiveerd worden ingediend bij de reisorganisator of het boekingskantoor. De reiziger voegt daar een kopie van het klachtrapport bij.

Als de klacht de totstandkoming van een overeenkomst betreft, dient deze binnen één maand na kennisname door de reiziger van de feiten waarop de klacht betrekking heeft, bij het boekingskantoor te worden ingediend.
Indien de reiziger de klacht niet tijdig indient, wordt deze door de reisorganisator niet in behandeling genomen, tenzij de reiziger hierover redelijkerwijs geen verwijt treft. De reisorganisator geeft de reiziger hierover schriftelijk of langs elektronische weg bericht.


 

Ski- en snowboardmateriaal

Als je via Sportiek ski- of snowboardmateriaal wil huren dan krijg je automatisch korting. Ter plaatse betaal je meestal zo'n € 15 à € 20 meer. Natuurlijk kun je ook je eigen materiaal meenemen.

Wij werken samen met Skiset en met Sport 2000. 

Je kunt kiezen uit 3 verschillende soorten typen materiaal:

Economy / standaard: Dit is standaard skimateriaal geschikt voor beginnende skiërs. De ski's zijn wat steviger en wat rechter. Minder carve, zodat de beginnende skiër goed zijn best moet doen om een bocht (te leren) maken.

Evolution (vroeger Discovery): Dit materiaal is geschikt voor gevorderde skiërs en beginnende/gevorderde snowboarders. Flexibelere carves, zodat je snel kunt draaien, bochtjes maken en vooral snel en veel kilometers kunt maken.

Performance (vroeger Sensation) Voor de cracks, extreme freestylers en freeriders is dit materiaal het meest geschikt. Je kunt kiezen uit divers topmateriaal zoals twintips, alpineboards, extreme carve, etc. Topkwaliteit voor de wintersporter die weet wat hij doet.

Heb jij nou wel ski's of snowboard maar geen schoenen (of andersom)? Dan kun je die uiteraard apart huren tegen een flink gereduceerd tarief. De prijzen staan bij de 'opties en extra's' van de diverse accommodaties. 

Lessen

De ski- en snowboardlessen van Sportiek worden georganiseerd in samenwerking met de lokale ski- en snowboardscholen (ESF: École de ski Francais). De lessen worden in het Engels en/of Frans gegeven en sommige leraren kunnen zich ook in het Nederlands verstaanbaar maken.

De lessen kun je van tevoren boeken bij Sportiek. Je kunt op het reseveringsformulier aangeven hoeveel weken ervaring je hebt zodat je in de juiste groep wordt ingedeeld.

Natuurlijk kun je ook privélessen boeken. Dit kun je het beste ter plaatse doen bij de Franse skischool, zodat je jouw voorkeurstijden en dagen kunt doorgeven.

Gratis Nederlandse ski-begeleiding
„Bonzoer! Ooievaar!” zegt ons gespuis in hun allerbeste Frans terwijl ze glunderen van trots. Speciaal voor de kids tot 11 jaar bieden wij skiles aan met GRATIS Nederlandse begeleiding in Saint Jean d’Arves. De begeleiding vertaalt het Frans van de skileraar en doet actief mee met de les. Bovendien zijn ze heel goed in het troosten van de kleinsten, ondersteunen in de lessen en de clown uithangen.

Het is een feit dat je informatie beter opslaat wanneer het in je eigen taal wordt uitgelegd. Sportiek Reizen verzorgt daarom in Saint Jean d’Arves speciaal voor kinderen tot elf jaar skiles met Nederlandse skibegeleiding tijdens de Kerst- en voorjaarsvakantie. De Nederlandse leraren dragen zorg voor extra begeleiding, vertaling van de lesstof maar vooral vergroting van de sneeuwpret voor de kids.

Activiteiten voor kinderen

Tijdens de (Nederlandse) Kerst- en Krokusvakantie organiseert onze service manager ter plaatse ook leuke activiteiten voor de kids. Vorig jaar gingen de kinderen bijvoorbeeld naar een restaurant op de piste om pannenkoeken te bakken en te versieren. Bij slecht weer wordt er spontaan een sneeuwpoppenwedstrijd georganiseerd of worden de kids uitgedaagd tot een sneeuwballengevecht.

Wist je trouwens dat wij vorig jaar een award hebben gewonnen van Kids Vakantiegids in de categorie Actieve Vakanties? Wij zijn trots!

Vraag het aan Rayta of Maikel

Bel voor persoonlijk advies of stuur een e-mail naar Rayta of Maikel.

NL 020-470.26.26
BE 038-081.378

info@sportiek.com

Contact

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste (sneeuw) nieuws, aanbiedingen,last minutes en leuke tips.