Wintersport kerst 2022

Heb je nu al zin om te gaan skiën tijdens de Kerstvakantie?

Veel mensen kiezen er voor om op wintersportvakantie te gaan tijdens de kerst. De gezellige skidorpen bieden voor veel gezinnen het gezellige kerstgevoel waar men naar op zoek is tijdens de feestdagen. Skiën met kerst is zeer goed mogelijk in Frankrijk aangezien de meeste pistes vanaf begin december bedekt zijn met een goed pak sneeuw. Zoek van tevoren echter wel wat informatie op over het skigebied om het zeker te weten.

 

Vooral gezinnen op wintersport tijdens de kerst

Wintersport tijdens de kerstvakantie wordt door steeds meer mensen gezien als goed alternatief op de klassieke kerstdiners aangezien de gezelligheid op de piste nauwelijks te evenaren is. Wanneer je gaat skiën tijdens de kerstvakantie kom je voornamelijk gezinnen met kinderen tegen. Juist deze groep weet de piste steeds gemakkelijker te vinden tijdens de kerst. 

 

Boek je skivakantie tijdens de kerst op tijd!

Als je op wintersport wilt tijdens de kerst moet je er vaak op tijd bij zijn, aangezien de meeste hotels en chalets aan de piste erg druk zijn rond deze tijd van het jaar.  Boek je wintersportvakantie tijdens de kerst dan ook ruim voor december, natuurlijk bij Sportiek! Wij hebben hele leuke, betaalbare wintersportreizen tijdens de Kerst- en Oud & Nieuw-week.

 

Wintersport tijdens kerst sneeuwzeker

In principe zijn alle skigebieden in Frankrijk redelijk sneeuwzeker tijdens de kerstvakantie. De hoogte van het skigebied is van grote invloed op de sneeuwzekerheid, daarom zijn skigebieden zoals bijvoorbeeld Les Trois Vallées, Les Deux Alpes en Les Sybelles erg veilige keuzes. De overige skigebieden in Frankrijk bieden echter ook een prima uitvalsbasis voor een skivakantie tijdens de kerst.  

 

Kerst met kids

Ga je op wintersportvakantie met kinderen?

Kijk dan eens in het dorpje Saint Jean d'Arves. De kinderen tot 11 jaar krijgen hier namelijk GRATIS Nederlandse skibegeleiding bij de skilessen! Het skidorpje La Norma is trouwens ook erg sfeervol en zeer geschikt voor jonge gezinnen! Deze twee skigebieden zijn niet alleen erg groot en mooi, maar ook zeer geschikt voor een wintersport vakantie tijdens de kerst met het hele gezin.

Zijn de kinderen wat ouder? Wil je een leuke après-ski erbij? Kijk eens in Le Corbier voor een echte ouderwetse après-ski met uitgaansgelegenheden en bars. Saint Sorlin d'Arves is ook zeer de moeite waard; een authentiek dorp met gezellige bars en de fameuze Yeti-bar. Beide dorpen bevinden zich in het prachtige skigebied Les Sybelles, waar 310 kilometer aan pistes vertier verzekeren voor elk type skiër.

Vraag het aan Rayta of Maikel

Bel voor persoonlijk advies of stuur een e-mail naar Rayta of Maikel.

NL 020-470.26.26
BE 038-081.378

info@sportiek.com

Contact

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste (sneeuw) nieuws, aanbiedingen,last minutes en leuke tips.