Wanneer je overweegt om op wintersportvakantie te gaan, is het goed om te weten welke kosten je kunt verwachten. 

Veel mensen denken dat een wintersportvakantie gigantisch duur of zelfs onbetaalbaar is, maar dat hoeft niet zo te zijn. 

Ga je met je eigen auto of met de bus, naar een groot of minder groot skigebied, in een hotel of appartement, kook je zelf of schuif je aan in een restaurant? De kosten van je wintersportvakantie zijn natuurlijk afhankelijk van de keuzes die je maakt. 

Wat je ook kiest, bij ons vind je jouw ideale skivakantie voor de beste prijs. 

Waar wacht je nog op? 😉

Accommodatie en skipas

Wanneer je bij Sportiek boekt is je skipas altijd inbegrepen bij je accommodatie. Voor alleen de skipas betaal je normaliter tussen de 200 en 250 euro. Bij ons betaal je voor je skipas + accommodatie minimaal rond de 400 euro. Dat scheelt behoorlijk!

Vervoerskosten

Wat betreft vervoer naar je wintersportvakantie heb je een aantal opties. De bus, het vliegtuig of met eigen vervoer zijn de meest populaire keuzes. 

Wanneer je ervoor kiest om met de bus te gaan zal je voor ongeveer 40 euro per persoon klaar zijn. Hiermee is het dan ook direct de goedkoopste optie. De busreizen vinden veelal ‘s nachts plaats, waardoor je ‘s ochtends op bestemming aankomt. 

Wanneer je ervoor kiest om met de auto te gaan moet je op ongeveer 300 euro per auto regelen. Je moet rekenen op een rit van minimaal 8 tot 10 uur, afhankelijk van je bestemming. 

Het vliegtuig is over het algemeen de duurste optie, maar wel de snelste. Wil je kosten besparen dan zou ik hier echter niet voor gaan.

Reisverzekering

Iets waar je bij een wintersport zeker niet op moet besparen is je reisverzekering. Wanneer je op vakantie bezittingen kwijt raakt of, nog erger, medische hulp nodig hebt dan ben je erg blij met je verzekering. Skiën is en blijft nou eenmaal gevaarlijk, dus je kan maar beter verzekerd zijn! Een doorlopende reisverzekering kost vaak zo’n 80 euro per jaar.

Materiaal

Mocht je zelf geen ski’s, skischoenen of snowboardmaterialen hebben dan kan je die reserveren via Sportiek. Bij ons kost het standaard tussen de €15 en €20 euro minder dan op locatie. Het huren van een complete set ski uitrusting kost voor een volwassene gemiddeld zo’n 150 euro.

Skilessen

Wil je een volle week skilessen volgen? Dan moet je rekening houden met een bedrag rond de 250 euro. Wanneer je al enige ervaring hebt kan je er echter vaak ook voor kiezen om slechts een halve week skiles te nemen.

 

Eten en drinken

Gemiddeld moet je voor een lunch op de piste rekenen op zo’n 15 euro per persoon en avondeten zal je rond de 35 euro per persoon kosten. Als je niet gaat après skiën ben je voor zo’n 50 euro per dag dus wel klaar. Ga je wel après skiën? Dan moet je rekenen op ongeveer €5,- per halve liter bier.

Gemiddelde kosten wintersport gezin

Stel dat je met 4 man met de auto gaat en verder alle kosten in rekening brengt kom je op ongeveer 1200 tot 1500 euro per persoon uit. Een skivakantie is dus niet goedkoop, maar zeker wel betaalbaar. Mocht je met het gezin op wintersportvakantie gaan dan kloppen deze bedragen overigens niet helemaal, aangezien kinderen goedkopere materialen nodig hebben en vaak korting krijgen op lessen. Ook het eten op de piste zal voor (kleine) kinderen vaak minder duur uitpakken. Voor een gezin met twee kinderen zal een wintersport zal de wintersportvakantie in totaal tussen de €4.000 en €5.000 euro uitkomen. 

Ben je echter van plan volle bak te gaan après skiën dan zou ik er zeker rekening mee houden 50 euro per dag extra uit te geven.


 

Vraag het aan Rayta of Maikel

Bel voor persoonlijk advies of stuur een e-mail naar Rayta of Maikel.

NL 020-470.26.26
BE 038-081.378

info@sportiek.com

Contact

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste (sneeuw) nieuws, aanbiedingen,last minutes en leuke tips.