Wintersport Val Cenis

De leuke dorpjes Lanslebourg en Lanslevillard vormen samen het skiparadijs Val Cenis. De dorpen liggen vlabij Italië en in het adembenemende Vanoise National Park. Val Cenis dankt zijn naam aan de berg Mont Cenis en door de noordelijke ligging ben je hier altijd zeker van heel veel sneeuw. Het is een veelzijdige bestemming voor jong en oud! 

Val Cenis Vanoise

Het skigebied Val Cenis ligt aan de voet van de Mont Cenis op de grens van Italië en Frankrijk aan het einde van Maurienne vallei. Het gebied ligt tussen het prachtige nationale park van Vanoise en het regionale park van Avigliana in Italië. De pistes lopen door mooie bossen en weides waar ’s zomers schapen grazen en wolven jagen. Het is een mooi authentiek gebied, ook qua dorpen betreft. Deze dorpen zijn mooi en zelfs de nieuwbouw is in stijl opgebouwd.

Gebiedsstatistieken

Gebiedsstatistieken Val Cenis Vanoise:

HOOGTE
1400-2800 meter
PISTES IN KM'S
TOTAAL: 125 km
- Groen: 10 km
- Blauw: 54 km
- Rood: 50 km
- Zwart: 11 km
AANTAL LIFTEN
- Sleepliften: 13
- Stoeltjesliften: 13
- Cabineliften: 2
OVERIGE
- Funpark: Ja
- Gletsjer: Nee

Skipas

Bij onze vakanties naar Val Cenis is een 6-daagse skipas voor Val Cenis (125 km) inbegrepen. Met deze skipas heb je ongelimiteerd toegang tot het skigebied van Val Cenis (125 km) en daarnaast kun je met deze pas 1 dag in Aussois (55 km), 1 dag in Bonneval-Sur-Arc (25 km), 1 dag in Bessans (10 km), 1 dag in La Norma (65 km) en 1 dag in Valfréjus (70 km) skiën. Het busvervoer naar/van deze skigebieden is bij de prijs inbegrepen. 

Deze skipas is geldig van zondag t/m vrijdag. Wanneer je de skipas op een andere dag wilt laten ingaan, kun je dit in je boeking aangeven. Je kunt de skipas met een extra dag verlengen (zo-za of za-vr).

Kinderen t/m 4 jaar krijgen een gratis skipas. Kinderen van 5 t/m 11 jaar krijgen een korting op hun skipas. 

Pistekaart

Pistekaart Val Cenis Vanoise

Val Cenis

Sinds de 12e eeuw is de Col de Mont Cenis een grote doorgaande weg naar Piemonte en in 1805 heeft Napoleon een weg gebouwd (nu de Route National 6) die aansluit tussen Susa (Italië) en Val Cenis Lanslebourg. De dorpelingen van Valcenis ontdekten toen al de potentie van het wintertoerisme; ervaren smokkelaars hadden een slimme manier bedacht om de berg oversteken door middel van glijdende sleetjes gemaakt van takken.

Een ander legendarisch figuur in Val Cenis is Flambeau. Dit was een hond die in de jaren 30 als postbode fungeerde en contacten onderhield tussen het Fort Sollières  (op de top van de berg) en de stad Lanslebourg. Elke dag, tien jaren lang, zomer of winter, altijd op hetzelfde tijdstip heeft Flambeau de postzakken trouw rondgebracht en de dorpelingen voorzien van nieuws en post.

Hoogte & afstanden

HOOGTE DORP
1400 meter
AFSTANDEN
- Vanaf Utrecht: 1.120 km
- Vanaf snelweg: 29 km 
- Vanaf dal: geen noemenswaardige klim
- Vanaf luchthaven: 105 km (Turijn), 136 km (Chambery), 209 km (Grenoble), 215 km (Genève)
- Vanaf treinstation: 27 km (Modane) 

De eerste ski-lift werd geopend in 1951 en werd “Ramasse” genoemd. Zo heette de bergpas die reizigers vanuit Italië door de Mont Cenis volgden. Het jaar daarop werd de volgende lift gebouwd en die werd “Omnitraveller” genoemd.

Val Cenis bestaat eigenlijk uit drie dorpen: Lanslebourg, Lanslevillard en Termignon. Sinds 1967 hebben zij zich samengevoegd tot het skioord Val Cenis in het hartje van de Haute Maurienne.

Kaart

Video's

Impressie van Val Cenis

Video over Val Cenis

Ski- en snowboardhuur

Je kunt bij ons ski's en snowboards huren. De gereserveerde materialen kun je dan ophalen bij één van de de skiverhuurwinkels van Skiset in Val Cenis. Dit bespaart aanzienlijk in de kosten en voorkomt veel gesleep en gesjouw vanuit Nederland. Daarnaast ben je verzekerd van modern materiaal en kun je rekenen op vakkundige service.  

Je kunt kiezen uit de volgende categoriën: 

KIDS - materiaal voor kinderen t/m 11 jaar. Een helm is bij de prijs inbegrepen.

ECONOMY - materiaal voor beginnende skiërs vanaf 12 jaar.

EVOLUTION - materiaal voor gevorderde skiërs en beginnende/gevorderde snowboarders vanaf 12 jaar.

SENSATION - Topkwaliteit voor de veeleisende wintersporter. 

Alle mogelijkheden en prijzen vind je bij "Opties & extra's" bij de gekozen accommodatie en/of in de boeking. 

Ski- en snowboardles

In Val Cenis is het mogelijk om ski- of snowboardles te krijgen bij de Franse skischool ESF (Ecole du Ski Français). Wij hebben voor jullie een speciale prijs wanneer besloten wordt te boeken. De lessen worden dan 5x per week en 2 uur per dag gegeven in groepsverband en op eigen niveau. De leraren spreken Frans, Engels en soms een paar woordjes Nederlands.

De lessen vinden meestal plaats in de ochtend. De tijden zijn afhankelijk van het niveau van de deelnemer. Soms wordt gevraagd om voor te skiën.

Privéles

Natuurlijk is het mogelijk om privéles te boeken op tijden wanneer het jou uitkomt. Je kunt dan direct ter plaatse bij de ESF bespreken welke dagen en tijden jouw voorkeur heeft. Wij kunnen hiervoor helaas geen extra korting verlenen.

Naar Val Cenis!

Je kunt op verschillende manieren naar Val Cenis. 

 1. Met de auto (circa 1.100 km vanaf Utrecht)
 2. Met onze bus (opstapplaatsen Amsterdam, Utrecht, Eindhoven Maastricht)
 3. Met de trein naar Modane (dalstation) en dan evt. een autootje huren of met openbaar vervoer (bus).
 4. Met het vliegtuig naar Turijn, Chambéry (130 km) of Genève en daar een auto huren of met de bus naar Val Cenis.

Meer informatie over vervoer naar je bestemming vind je op de pagina Vervoer.

3.6 stars
13 Reviews, 3,6 van 5 sterren 0

 • Val Cenis - Sneeuwzeker, geschikt voor beginners, heerlijke accommodatie!

  Beoordeeld door: 01-01-2020

  7 Stars
  Beoordeling: 3,5 van maximaal 5 sterren

  Plaats: Geen betonnen skidorp zoals Frankrijk dat vaak heeft maar veel meer gezelligheid en authenticiteit. Supermarktketen dichtbij maar wel erg duur. Bakkerij, skishop en een delicatessenwinkel dichtbij. Alles in de buurt én goede busverbinding.

 • Val Cenis - Extra goede beoordeling voor de skiwinkel die ons super geholpen hebben!

  Beoordeeld door: 13-03-2019

  8 Stars
  Beoordeling: 4,0 van maximaal 5 sterren

  Geen verdere opmerkingen. Extra goede beoordeling voor de skiwinkel die ons super geholpen hebben! Iedereen in het gebied was ook super vriendelijk (pistiers, winkels en restaurant), een extra pluspunt aan de wat kleinere gebieden.

 • Klein dorpje Val Cenis - Mooie skiweek gehad. Als goede skiër best hogere pistes opzoeken en kant van ramasse, en over de middag skiën, anders soms wel druk met al die skischolen en beginners. Appartement perfect ,gelegen aan de piste, tot appartement kunnen skiën.

  Beoordeeld door: 13-04-2018

  6 Stars
  Beoordeling: 3,0 van maximaal 5 sterren

  Plaats:
  klein skidorp, kleine supermarkt

 • Skivakantie Val Cenis - Leuke dorpjes

  Beoordeeld door: 30-05-2017

  8 Stars
  Beoordeling: 4,0 van maximaal 5 sterren

  Zeer goed bereikbare bestemming met een mooi en sneeuwzeker skigebied. Leuke dorpjes maar de après-ski is heel rustig

 • Wintersport Val Cenis - TOP

  Beoordeeld door: 26-05-2017

  8 Stars
  Beoordeling: 4,0 van maximaal 5 sterren

  TOP !!!

 • Wintersport Val Cenis - Prima voor de familie in een gezin vriendelijk skigebied

  Beoordeeld door: 17-05-2017

  10 Stars
  Beoordeling: 5,0 van maximaal 5 sterren

  Het is een gezellig dorp met uitgebreid aanbod naar families toe.

  OK voorstel prijs / kwaliteit.

  Opmerkingen:
  Dank je.

   

 • Val Cenis - Leuk gebied waar genoeg uitdaging voor ons was

  Beoordeeld door: 17-05-2017

  6 Stars
  Beoordeling: 3,0 van maximaal 5 sterren

  We hebben een heerlijke vakantie gehad en dat ondanks de brand

 • Dorp en omgeving van het skigebied zijn erg mooi - Dorp en omgeving van het skigebied zijn erg mooi

  Beoordeeld door: 13-01-2014

  2 Stars
  Beoordeling: 2 van maximaal 5 sterren

  Dorp en omgeving van het skigebied zijn erg mooi. Het skigebied ligt alleen op de noordhelling. Dit was erg frustrerend toen de zon scheen. Heb je eindelijk mooi weer op wintersport, zit je nog steeds in de schaduw te skiën! Val Cenis is dus een afrader voor mensen die in de zonaanbidders. Verder zijn de pistes goed, maar soms smal tussen de bomen. Overigens moeten wij wel opmerken dat wij eind december in Val Cenis zijn geweest. Wellicht dat het in februari of maart beter is, al vragen wij ons dat af. Tijdens ons verblijf hoorde wij dat er nog een aantal mooie dagen met zon in aantocht waren. Toen wij dat hoorden, zijn we ook direct vertrokken uit Val Cenis richting een skigebied in de zon...

 • Val Cenis is een mooi skigebied - Val Cenis is een mooi skigebied

  Beoordeeld door: 13-01-2014

  4 Stars
  Beoordeling: 4 van maximaal 5 sterren

  Val Cenis is een mooi skigebied. Ik ben vorige week geweest en zat in Termignon. Dat dorp ligt vanaf 13 u in de zon, dus lekker terrasje pakken na het skieen. Er zijn redelijk wat snelle liften en mooie uitzichtpiunten (bv. over lac de val Cenis). Er is een behoorlijk hoogteverschil (2800-1300 meter) waardoor je ook echt forse afdaling kan maken. Er zijn een paar hele langzame pistes/bospaden, maar die zijn grotendeels te vermijden. De dorpjes zijn best gezellig. Geen flats (max 4 hoog) en gewoon dorpsleven. Apres ski is niet wild, gewoon biertje na t skien. In de hele week heb ik 2 x 2 mionuten moeten wachten voor een lift, maar doorgaans konden we gelijk door. Met het openbaar vervoer prima te bereiken. Vanaf Modane (TGV station) gaat er zeker 6x per dag een bus die je voor 6 euro in 20 minuten in het gewenste dorpje afzet. Modane is weer prima te bereiken vanaf Chambery, Milaan of Turijn.

 • Nooit meer ESF ski klas voor de kinderen - Nooit meer ESF ski klas voor de kinderen

  Beoordeeld door: 13-01-2014

  3.5 Stars
  Beoordeling: 3,5 van maximaal 5 sterren

  Ondanks e-mail wisseling en het boeken van les (via de website) voor Nederlandstalige kinderen, waren de kinderen (9 en 7 jaar) ingedeeld in Franse groepen met slecht Engels sprekende leraren. de techniek kon niet in het Engels uitgelegd worden en als ze ergens in de groep (15 kinderen) skieden konden ze niet zien wat de leraar deed. Na overleg met het management werd besloten ze privéles te laten krijgen, door een goed Engels sprekende leraar. Op verschillende websites was aangegeven dat er 2 Nederlands sprekende leraren zouden zijn. Die heb ik niet kunnen zien of horen, en volgens de coördinator zijn die alleen beschikbaar voor privélessen.

 • Mooi skigebied, apres ski niet bestaand - Mooi skigebied, apres ski niet bestaand

  Beoordeeld door: 13-01-2014

  3.5 Stars
  Beoordeling: 3,5 van maximaal 5 sterren

  Voor een gezellige apres ski moet je hier niet naar toe. In beide dorpjes (Lanslebourg/Lanslevillard) zijn geen gezellige restaurantjes. Het skigebied is divers, deel tussen de bomen en deels boven de boomgrens. Mooie beginnerspistes, maar ook uitdagende rode en zwarte.

 • Leuk skigebied - Leuk skigebied

  Beoordeeld door: 13-01-2014

  4 Stars
  Beoordeling: 4 van maximaal 5 sterren

  Skigebied voelt groter aan dan 125 km. Onderin veel groene pistes, boven ook rood. Voor beginners ook tochtjes naar andere dorpen mogelijk. Gebied ligt tot can 10.30 (half feb.) in de schaduw. Na 16.00 verdwijnt de zon achter de bergen. De verbindingen zijn prima. Op het gebin van de skilessen (9 en half 12) na vrijwel nergens rijen voor de liften ondanks voorjaarvakantie. Pistes ook vrij rustig. Alleen de rode en blauwe onder gondellift Vieux Moulin kunnen druk zijn. De liften Plan Cardinal, Arcellins II en Mont Ceis zijn verouderd. De laatste twee worden dit jaar vervangen door een 6p stoeltjeslift. Lift Ramasse heeft vaak last van een snijdende koude tegenwind. De verbinding met Termignon is prima, maar duurt wel lang. Pistes in Termignon zijn nog rustiger en zonniger dan die van Val Cenis. Terug naar Val Cenis via een saaie lange blauwe piste. Weinig restaurantjes langs de piste. In Lanslebourg zelfs helemaal geen. Lanslevillard wel. Allebei de dorpjes gemoedlijk. Geen hoogbouw.

 • Fantastische plek - Fantastische plek

  Beoordeeld door: 13-01-2014

  4 Stars
  Beoordeling: 4 van maximaal 5 sterren

  Fantastische ligging: je kan zo skiën naar de gondel of de andere stoeltjeslift. Het supermarktje in het centrum is best prijzig, maar in Termignon zit een goedkopere Supermarché. Personeel is aardig en we hebben een top vakantie gehad!