Wintersport april 2023

Wanneer de maand april is begonnen, loopt het wintersportseizoen van 2022-2023 op een einde. April is nagenoeg de laatste maand waarin de omstandigheden voor een wintersportvakantie kwalitatief nog voldoen, afhankelijk van het skigebied. Veel van de skigebieden zijn namelijk nog wel geopend, maar voornamelijk in de lager gelegen gebieden is het dan vaak alleen in de ochtend nog lekker skiën. In de middag zijn de temperaturen zodanig gestegen en helemaal wanneer die warme zon pal op de sneeuw schijnt, kan de sneeuwkwaliteit sterk achteruit gaan. Ga je op skivakantie in de bergen die hoger liggen, zoals in Frankrijk het geval is, dan ben je verzekerd van prachtige, volle, skidagen. Óók in april. 

 

De beste skigebieden voor een wintersport in april

Wat zijn dan wel de beste skigebieden voor een wintersport in april 2023? In Frankrijk zijn er een aantal waar het ook in april nog fantastisch skiën is. Les Deux Alpes, Val Thorens en Tignes zijn voorbeelden van ideale wintersportbestemmingen in april. Deze gebieden liggen hoog genoeg, waardoor de sneeuwgrens stabiel blijft en de omstandigheden voor een skivakantie perfect zijn. Het vriest nog ruimschoots, wat het mogelijk maakt dat er nog altijd een pak verse sneeuw valt en deze ook blijft liggen. Daarnaast is de lente begonnen en dat betekent dat je niet alleen sneeuwzeker, maar ook zon zeker bent op jouw wintersportvakantie. Je kan daardoor ook naar hartenlust na een intensieve dag skiën op het terras in het zonnetje een drankje nuttigen en optimaal genieten van jouw skivakantie.

Waarom op wintersport in april?

Eind april of begin mei is de periode dat wintersportgebieden hun deuren gaan sluiten, omdat afdalingen niet of slecht begaanbaar worden. In de weken daarvoor kun je echter nog zorgeloos op wintersportvakantie gaan. Dit is zelfs een heel goede periode, want na het hoogseizoen met de voorjaarsvakanties in februari en maart, is de topdrukte voorbij en is het erg rustig op de pistes. Het laagseizoen in april zorgt daardoor niet alleen voor vrij lege skigebieden, maar er is ook nog een ruimte keuze in accommodaties voor een skivakantie. Of je nu in een chalet, appartement of een hotel wil verblijven, je zal merken dat er voor een wintersport in april nog veel vrij is. Hierdoor kun je op je gemak je verblijf uitzoeken en helemaal selecteren op jouw wensen. Daarnaast worden er in april wintersportvakanties aangeboden tegen de scherpste prijzen. Zo houd je nog iets extra’s over op je skivakantie om bijvoorbeeld een goede après ski te vieren.

Boek de beste ski deals bij Sportiek

Wil jij op de valreep van het wintersportseizoen nog een laatste ski trip maken? Boek dan jouw wintersportvakantie voor april 2023 bij Sportiek en ga naar Frankrijk. Sportiek heeft een ruime keuze aan accommodaties in deze periode en deze liggen allemaal direct aan de piste, zodat je ’s ochtends vroeg meteen kan beginnen met skiën (en dit de hele dag kan volhouden). Vanwege het laagseizoen boek je voor een fractie van de normale prijzen een heerlijke wintersportvakantie. Bovendien zijn alle ski deals bij Sportiek inclusief een skipas. Verzeker jezelf van een optimale wintersportvakantie waarbij niet ingeleverd wordt op kwaliteit van de omstandigheden en start met genieten.

171
accommodaties
Toon alle 171 resultaten