Op wintersport in februari 2023

Eén van de beste maanden van het jaar 2023 om op wintersport te gaan is februari. We zitten dan midden in het winterseizoen en vrijwel alle skigebieden zijn geopend. De sneeuwhoogte is vaak al meters hoog waardoor jij onbezorgd van de berg naar beneden kan skiën of snowboarden. De overige weersomstandigheden en sneeuwcondities zijn ook optimaal. Het is koud genoeg zodat de sneeuwkwaliteit van het beste niveau blijft, maar de kans is groot dat het zonnetje daarbij stralend schijnt waardoor je ook nog eens een lekker kleurtje krijgt. Een lunch of andere versnapering op het terras van een van de talloze horecagelegenheden op de berg is daarom ook zeker aan te raden. Ook na een dag intensieve wintersport lenen deze tentjes zich goed voor een succesvolle après ski tot in de late uurtjes.

Populaire skigebieden in februari 2023

Frankrijk heeft natuurlijk vele bergen waarvan de meesten zo hoog liggen dat ze ieder jaar opnieuw zorgen voor de beste omstandigheden voor een wintersportvakantie. Door de hoge ligging van onder andere de Franse Alpen is er tijdens het wintersportseizoen altijd wel sneeuwzekerheid. Ook in de periode van februari 2023 zijn de pistes weer bedekt met een goede laag sneeuw. Het is dan ook niet zo gek dat de Franse skigebieden erg populair zijn voor een skivakantie. Geliefde skigebieden in Frankrijk voor een wintersport zijn onder andere Les Sybelles, Les Deux Alpes en Les Trois Vallées.

Wat te verwachten van een wintersportvakantie in februari?

Naast een ultra sportieve vakantie in de sneeuw kun je ook nog eens genieten van de prachtige omgeving die de Franse skigebieden in februari te bieden hebben. De prominente bergen met besneeuwde, witte bergtoppen, idyllische dorpjes en de hoge naaldbomen tussendoor zorgen voor een fantastisch uitzicht tijdens jouw wintersportvakantie in februari. Ook vanuit de accommodatie tijdens de skivakantie kun je je vaak al verwonderen. Het hotel, chalet of appartement waarin je verblijft ligt namelijk nagenoeg direct aan de piste! Begin je dag meteen goed door wakker te worden met een fantastische view, schiet in je ski outfit en maak de eerste afdaling van een nieuwe dag op jouw wintersport.

Wintersport in de voorjaarsvakantie

In de maand februari heeft men altijd te maken met hoog- en laagseizoen. Er zijn een aantal vakantieperiodes waarin het druk kan zijn op de pistes. In Nederland hebben het noorden, midden en zuiden ook in februari en maart 2023 afwisselend vakantie. Voor een deel is het de voorjaarsvakantie, maar voornamelijk in het zuiden valt deze week vakantie samen met carnaval. De een zal dan ook carnaval gaan vieren, maar voor de ander is deze schoolvakantie perfect om lekker op wintersport te gaan. Zowel de voorjaarsvakantie als de carnavalsvakantie zijn beide populair om op skivakantie te gaan, maar een wintersport in het hoogseizoen is daarom wel een stukje duurder.

Wintersport in de voorjaarsvakantie boek je bij Sportiek

Toch heb je bij Sportiek genoeg aanbod om uit te kiezen en blijven de prijzen laag. Heb je de mogelijkheid om buiten het hoogseizoen te gaan skiën, dan kun je ook voor februari 2023 goede ski deals scoren bij Sportiek. Een skivakantie wordt bij Sportiek altijd voor een scherpe prijs aangeboden, waardoor je geld overhoudt om lekker in het zonnetje een extra drankje te drinken. Bovendien boek je jouw wintersportvakantie bij Sportiek ook in februari altijd inclusief skipas. Een ander bijkomend voordeel van het laagseizoen is dat het dan ook nog eens lekker rustig is op de pistes. Heb je nu ook zin gekregen om in te gaan wintersporten in februari 2023? Er zijn enorm veel landen en skigebieden waar je uit kan kiezen, maar bij Sportiek vind je alles over de skigebieden in Frankrijk. Kijk verder op Sportiek voor het volledige aanbod wintersporten.

160
accommodaties
Toon alle 160 resultaten