Wintersport maart 2023

In maart 2023 nog op wintersport gaan? Dat is geen enkel probleem! Deze periode van het jaar loont zich nog heel goed om het sneeuwplezier op te zoeken met een skivakantie. Voornamelijk in de Franse skigebieden zijn de omstandigheden nog optimaal vanwege de hoogte van de bergen. De temperaturen blijven hier laag genoeg om de sneeuwhoogte op peil te houden met een regelmatig vallend pak verse sneeuw. Bovendien komt het zonnetje in maart al wat vaker door en kleurt de lucht zich helderblauw, waardoor jij overdag in de stralende zonneschijn heerlijk kan skiën over de verse sneeuw. Zo ben je niet alleen verzekerd van een sneeuwzekere, maar ook een zonzekere wintersportvakantie in maart.

Maart is de beste periode voor wintersporters

Het wintersportseizoen loopt normaliter vanaf november tot en met april. De maand maart zit dus al richting het einde, maar toch blijft dit een populaire maand om op wintersport te gaan. Dit komt voornamelijk doordat dit de periode is na de voorjaarsvakanties. De topdrukte is voorbij, het is rustig op de pistes en daarnaast zijn er tal van goedkope wintersportvakanties te vinden. Een andere reden waarom maart zo geliefd is onder de wintersporters zijn de weersomstandigheden. Na de voorjaarsvakantie doet in maart de lente officieel zijn intrede, het weer wordt over het algemeen wat warmer, maar hoog in de bergen van Frankrijk blijven de ski condities ideaal. De sneeuwhoogte en kwaliteit van de sneeuw nemen niet af en de pistes blijven schitterend terrein om te skiën.

Wat kun je verwachten van een wintersportvakantie in maart?

Wanneer je op een wintersportvakantie in maart 2023 gaat, profiteer je optimaal van het laagseizoen met lage prijzen op de beste ski deals én je hebt de piste bijna helemaal voor jou alleen. Zie jij je al heerlijk door de sneeuw glijden in La Norma-Valfrejus, Tignes of Les Sybelles of een van de andere prachtige Franse skigebieden? Je geniet volop van het zonnetje, de krakende sneeuw en misschien wel een drankje op het terras met prachtig uitzicht over de bergen. Na een lange dag sportief bezig te zijn geweest in de sneeuw en alle indrukken in je op hebt genomen, kun je in je authentieke chalet even helemaal tot rust komen, extra ontspannen om je op te maken voor de volgende dag in de sneeuw.

Boek je wintersport bij Sportiek

Bij Sportiek kun je alles vinden over skiën in Frankrijk zoals informatie over de skigebieden, skidorpjes en de accommodaties waar je in kan verblijven. Je hebt de ruime keuze uit vele Franse skigebieden verspreid over de Alpen. Ieder skigebied heeft weer zijn eigen dorpjes waar alle wintersporters in accommodaties ondergebracht worden. Dit kan een hotel, appartement of chalet zijn, maar liggen allemaal dichtbij de piste. Je hoeft dus nooit ver te lopen naar de lift.

Wintersport aanbiedingen

Sportiek biedt de beste skivakanties aan voor lage prijzen. Beslis je op het laatste moment nog op wintersport te willen gaan? Vaak zijn er ook nog tal van last minute ski aanbiedingen te vinden. Een ander groot voordeel van boeken bij Sportiek is dat alle scherp geprijsde ski deals inclusief een skipas zijn. Dat scheelt weer in regelen én in de portemonnee, zodat je bij aankomst direct kan doen wat je het liefste wil: Skiën (en daarna lekker naar de après ski).

 

160
accommodaties
Toon alle 160 resultaten