Morillon

Morillon ligt op 660 meter hoog en heeft bepaalde skiliften waarbij je toegang hebt tot wel 2100 M hoogte. Omdat Morillon aan het skigebied Le Grand Massif ligt is er 265 KM piste om te gaan ontdekken met je skies of snowboard. De appartementen in Morillon zijn in een chaletstijl gebouwd om je een gezellig knus gevoel te geven. Morillon is een echt familiebestemming dorp omdat het wat kleiner en autovrij is kan je er prima met je gezin op wintersport.

In Morillon zijn er een altijd supermarkts waar je je boodschappen kunt doen. Ze hebben een paar restaurants waar je s'avonds kunt gaan dineren. Morillon is niet echt een Apre-Ski dorp maar ze hebben wel een altijd barretjes waar je s'avonds na het skiën een biertje kunt drinken.

Hoogte & Afstanden

HOOGTE DORP
660 meter
AFSTANDEN
- Vanaf Utrecht: 1038km
- Vanaf snelweg: 8 km (Taninges)
- Vanaf dal: ca. 6 km (Celliéres)
- Vanaf luchthaven: ca. 88 km (Airport Genéve), ca. 135 km (Airport Chamberry), ca. 211 km (Airport Lyon), ca. 214km (Airport Grenoble) 
- Vanaf treinstation: ca. 21 km (Magland)

Kaart

Kinder Sneeuw Tuin

De kleuterschool is een beveiligd, beschermd gebied met lage helling voor de beginnende skiers. Het is uitgerust met een overdekte transportband en een touwkabel om uw vooruitgang te vergemakkelijken

Vanaf 3 jaar is het bij Pioupiou Club zo georganiseerd dat skiën een leuk plezier is: samen met de skischoolfiguren en de ski-leraren leren de kinderen hun eerste skiervaring op een speelse manier.

Heli Skiing

Een ongewone manier om off-piste te skiën op fantastische plekken in Zwitserland en Italië. Ga met de helikopter naar de off-pistes van Zwitserland en Italie. Klim moeiteloos binnen een paar minuten naar hoogtes van meer dan 3600 m, bewonder het prachtige uitzicht op de Alpentoppen en ski naar beneden over ongerepte gletsjers - dat is wat u kunt doen als u helikopterskiën.

Freeriders, sportliefhebbers die graag echte sensaties willen, of gewoonweg goede skiërs, kunnen allemaal genieten van nieuwe horizonten in Zwitserland of Italië.

Gyropod Rides

Verlaat de gebaande paden en kom deze originele en leuke ervaring proberen met een Gyropod. 

Gyro-ontdekking: 1u. rijd langs de rivier en in het bos. Gyro-night: 1h. Gyro-ontdekking maar dan 's nachts! Gyro-aperitief: 2 uur. rit in de natuur en berg aperitief!

Pistes

Dorp Morillon

Afdaling Piste

Skigebied

* Credits foto's en video's: Office du Tourisme Morillon

Skigebied Le Grand Massif

Le Grand Massif is een skigebied aan de noordkant van de Franse Alpen. Het gebied is erg populair en dat komt omdat je in Le Grand Massif alles vindt waar je als wintersporter naar op zoek bent. Het is groot, zeer sneeuwzeker en relatief dicht bij huis. Het skigebied ligt in de Franse Haute Savoie, zo’n 50 km ten zuiden van Genève. Dankzij de ligging aan de voet van de Mont Blanc, kun je hier jaarlijks rekenen op bijzondere goede sneeuwcondities. Doordat de meeste hellingen aan de noordkant liggen, kun je hier vaak nog prima tot laat in april skiën! 

Gebiedsstatistieken

HOOGTE
700-2484 meter
PISTES IN KM'S
TOTAAL: 265 km
- Groen: 20 km
- Blauw: 115 km
- Rood: 95 km
- Zwart: 35 km
AANTAL LIFTEN
- Sleepliften: 30
- Stoeltjesliften: 25
- Gondelliften: 8

Skipas

Bij onze vakanties naar Morillon is een 6-daagse skipas voor het gehele Le Grand Massif skigebied (265 km) inbegrepen. Deze skipas is geldig vanaf zondag tot en met vrijdag. Wanneer je de skipas op een andere dag wil laten ingaan, kun je dit aangeven in de boeking. Het is ook mogelijk om de skipas te verlengen met een extra dag (zo-za).

Kinderen t/m 4 jaar en senioren vanaf 75 jaar kunnen op vertoon van hun ID een gratis skipas ophalen bij de kassa van de skipasuitgifte. Kinderen van 5 t/m 15 jaar krijgen een korting op hun skipas. 

Morillon

Morillon is een leuk authentiek familiedorp. Het is een gezellig, klein en autovrij dorp. Het is daarom zeer geschikt voor gezinnen die met de kinderen op wintersport willen. De appartementen in het dorp zijn in een chaletstijl gebouwd om je een gezellig knus gevoel te geven.

In Morillon zijn er een altijd supermarkts waar je je boodschappen kunt doen. Ze hebben een paar restaurants waar je s'avonds kunt gaan dineren. Morillon is niet echt een Apre-Ski dorp maar ze hebben wel een altijd barretjes waar je s'avonds na het skiën een biertje kunt drinken.

Pistekaart

Meer informatie over vervoer naar je bestemming vind je op de pagina Vervoer.

3.5 stars
2 Reviews, 3,5 van 5 sterren 0

 • Wintersport - Morillon

  Beoordeeld door: 03-04-2019

  7 Stars
  Beoordeling: 3,5 van maximaal 5 sterren

  Plaats:
  Satellietdorp, maar kort tegen de pistes en alles was voorradig om boodschappen te doen.

 • Morillon - Ideaal voor beginnende skiërs en families. Door de niet al te hoge ligging kun je onder alle weersomstandigheden skiën.

  Beoordeeld door: 06-02-2019

  7 Stars
  Beoordeling: 3,5 van maximaal 5 sterren

   

  Samenvatting:
  Ideaal voor beginnende skiërs en families. Door de niet al te hoge ligging kun je onder alle weersomstandigheden skiën.