Morillon

Het wintersportdorp Morillon bestaat uit 2 wijken: Morillon Village en Morillon Les Esserts. Morillon Village ligt op bijna 600 meter hoogte en is een traditioneel Frans bergdorpje met veel charme en gemoedelijkheid.

Vanuit het centrum van Morillon Village vertrekt de skilift naar Morillon Les Esserts. Dit gedeelte van Morillon ligt op zo'n 1100 meter hoogte en heeft een aantal accommodaties die direct aan de piste liggen. Les Esserts is mede daarom een ideale locatie voor gezinnen met kleinere kinderen. 

In beide gedeeltes van Morillon zijn er supermarkten waar je je dagelijkse boodschappen kunt doen. Wanneer je geen zin hebt om zelf te kokkerellen, dan zijn er een paar restaurants waar je kunt aanschuiven voor een heerlijk diner. Morillon staat niet bekend als een berucht après-ski oord, maar er zijn wel een aantal barretjes waar je tot laat een biertje kunt drinken. 

Hoogte & Afstanden

HOOGTE DORP
660 meter
AFSTANDEN
- Vanaf Utrecht: 1038km
- Vanaf snelweg: 8 km (Taninges)
- Vanaf dal: ca. 6 km (Celliéres)
- Vanaf luchthaven: ca. 88 km (Airport Genéve), ca. 135 km (Airport Chamberry), ca. 211 km (Airport Lyon), ca. 214km (Airport Grenoble) 
- Vanaf treinstation: ca. 21 km (Magland)

Kaart

Club Piou Piou

Club Piou Piou in Morillon (Les Esserts) is een leuke en veilige plek waar onze kleinste wintersporters hun eerste meters gaan maken. De begeleiding is in handen van instructeurs die speciaal zijn opgeleid om les te geven aan en toezicht te houden op de jongste kinderen. 

Meer info

Heli Skiing

Boek een helikopter naar de witte toppen van Zwitserland en Italië. Binnen een paar minuten vlieg je naar een duizelingwekkende hoogte met uitzicht op de hoogste Alpentoppen en ongerepte gletsjers. Vanaf hier ski je onder begeleiding naar beneden. Dit vergeet je nooit meer! 

Gyropod Rides

Verlaat de gebaande paden en kom deze originele en leuke ervaring proberen met een Gyropod. 

Gyro-ontdekking: 1u. rijd langs de rivier en in het bos. Gyro-night: 1h. Gyro-ontdekking maar dan 's nachts! Gyro-aperitief: 2 uur. rit in de natuur en berg aperitief!

Pistes

Dorp Morillon

Afdaling Piste

Skigebied

* Credits foto's en video's: Office du Tourisme Morillon

Skigebied Le Grand Massif

Le Grand Massif is een skigebied aan de noordkant van de Franse Alpen. Het gebied is erg populair en dat komt omdat je in Le Grand Massif alles vindt waar je als wintersporter naar op zoek bent. Het is groot, zeer sneeuwzeker en relatief dicht bij huis.

Het skigebied ligt in de Franse Haute Savoie, zo’n 50 km ten zuiden van Genève. Dankzij de ligging aan de voet van de Mont Blanc, kun je hier jaarlijks rekenen op bijzondere goede sneeuwcondities.

Doordat de meeste hellingen aan de noordkant liggen, kun je hier vaak nog prima tot laat in april skiën! 

Facts skigebied Morillon

Skigebied Le Grand Massif:

Hoogte skigebied
900-2500 meter
Pistes
🟢 Groen: 0 km 
🔵 Blauw: 117 km 
🔴 Rood: 107 km 
⚫ Zwart: 41 km 
Totaal: 265 km 
Aantal liften
Sleepliften: 34
Stoeltjesliften: 30 
Gondelliften: 6 
Overige
Funpark: Ja

Skipas Morillon

Bij onze vakanties naar Morillon is een 6-daagse skipas voor het volledige skigebied Le Grand Massif (265 km) bij de basis reissom inbegrepen. Je kunt zelf in de boeking aangeven op welke datum je de skipas wilt laten ingaan. Het is ook mogelijk om de skipas te verlengen met 1 of 2 extra dagen. 

Kinderen t/m 7 jaar en senioren vanaf 75 jaar kunnen op vertoon van hun paspoort of ID-kaart een gratis skipas ophalen bij de kassa van de skipasuitgifte. Kinderen van 8 t/m 14 jaar krijgen in Morillon een korting op hun skipas. 

Het skigebied Le Grand Massif is geopend vanaf zaterdag 23 december 2023 tot zaterdag 13 april 2024. 

Pistekaart Morillon

Meer informatie over vervoer naar je bestemming vind je op de pagina Vervoer.

3.0 stars
3 Reviews, 3,0 van 5 sterren 0

 • Morillon - Het was een top vakantie in een top gebied met een lekker kneuterig klein dorpje waar bijna alleen maar Fransen zitten.

  Beoordeeld door: 26-01-2022

  7 Stars
  Beoordeling: 3,5 van maximaal 5 sterren

  Het is een prima dorp maar er is echt niks te doen. Wij komen puur om te snowboarden en dan is het prima.
  Het was een top vakantie in een top gebied met een lekker kneuterig klein dorpje waar bijna alleen maar Fransen zitten, waardoor je de echte Frankrijk ervaring krijgt.

 • Wintersport - Morillon

  Beoordeeld door: 03-04-2019

  7 Stars
  Beoordeling: 3,5 van maximaal 5 sterren

  Plaats:
  Satellietdorp, maar kort tegen de pistes en alles was voorradig om boodschappen te doen.

 • Morillon - Ideaal voor beginnende skiërs en families. Door de niet al te hoge ligging kun je onder alle weersomstandigheden skiën.

  Beoordeeld door: 06-02-2019

  7 Stars
  Beoordeling: 3,5 van maximaal 5 sterren

   

  Samenvatting:
  Ideaal voor beginnende skiërs en families. Door de niet al te hoge ligging kun je onder alle weersomstandigheden skiën.