Wintersport december 2022

Als je wil skiën in december is het altijd de vraag hoe sneeuwzeker het skigebied is dat je op het oog hebt. Een skivakantie in december biedt een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld de drukke feestdagen. Over het algemeen zijn de meeste bestemming in Frankrijk redelijk sneeuwzeker, omdat de pistes vaak hooggelegen zijn. 

Een wintersportvakantie met het hele gezin is een vrij grote uitgave en daarom wil je er wel graag zeker van zijn dat je op een witte piste terecht komt. Daarom hebben wij de meest sneeuwzekere bestemmingen voor een wintersport in december voor je op een rijtje gezet: 

 

Skigebied Tignes / Val d’Isère

 

Tignes wordt gezien als een van de meest sneeuwzekere bestemmingen binnen Europa. De bestemming, gelegen in de Franse Alpen, biedt het gehele wintersportseizoen de mooiste uitzichten en de gezelligste dorpen. Met ruim 300 kilometer aan pistes is Tignes een ideale bestemming voor elk niveau wintersporter. Zelfs gedurende de zomer kan er in het gebied worden geskiet, op de gletsjer van La Grande Motte. 

 

Skigebied Les Sybelles

Onze persoonlijke favoriete bestemming: Les Sybelles. Gedurende het gehele wintersport seizoen is Les Sybelles een sneeuwzekere wintersportbestemming. Vooral voor licht gevorderde skiërs heeft Les Sybelles veel te bieden, met meer dan 300 kilometer aan pistes. De grote omvang van het skigebied komt voort uit het feit dat het skigebied een samenvoeging is van maar liefst zes deelgebieden. 

 

Skigebied Les Trois Vallées

Het skigebied, voornamelijk bekend van Val Thorens, is een van de hoogst gelegen gebieden in Frankrijk en biedt daarom gedurende het hele jaar prachtige witte pistes. Erg populair onder Nederlanders is de jaarlijkse Dutch Week, waarbij de grootste artiesten de après ski voorzien van de beste optredens. 

 

La Norma-Valfréjus

Het skigebied La Norma-Valfréjus richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen. Het centrum van La Norma is autovrij, waardoor het zich uitstekend leent voor kinderen. Het is niet het meest sneeuwzekere gebied, in december geldt voor het gebied een sneeuwzekerheid op de dalafdaling van zo’n 80%. 

162
accommodaties
Toon alle 162 resultaten